אסטמה ושפעת החזירים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה ושפעת החזירים
    רמי
    16/09/2009

שלום,
    אני בין 38 לפני כ- 3 שנים אובחנה אצלי אסתמה קלה. זה מתבטא בד"כ בקוצר נשימה ושיעולים בעיקר בעונות מעבר. הוצע לי להשתמש בעונות מעבר בבודיקורט ע"מ למנוע את תסמיני אסתמה בעונות מעבר. השנה הוצע לי ההשתמש בכדור סינגולר + משאף מלח (רפואה אלטרנטיבית). בנתיים זה עוזר, (אני לא משתמש בבודיקורט כלל) ואין לי תסמינים של אסטמה. לאור העובדה ששפעת החזירים מסוכנת לבעלי אסטמה, האם רצוי להשתמש גם בבודיקורט? אם אני אחלה בשפעת החזירים ואשתמש גם בבודיקורט האם הסבירות של השפעת לגרום לסיבוכים עקב האסטמה נמוכים יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה ושפעת החזירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה ושפעת החזירים

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/09/2009

שלום,
    בודיקורט מונע החרפות כטיפול מונע. שפעת חזירים עלולה לגרום להחמרת אסתמה ומבחינה זו סביר כי בודיקורט יקטין את השפעתה על האסתמה אך בודיקורט לא יכול למנוע סיבוך כמו דלקת ריאות.
    כטיפ נוסף, רצוי שאחת לתקופה תבצע תפקוד ריאה מכוון שסימפטומים בלבד אינם מספיקים כמדד לאיזון אסתמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו