מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חולה אסתמה חדשיובל19/09/2009
אני בן 43 גובה 185 שוקל 70 , כל חיי התנהלו ללא בדיקות רפואיות של רופאי ראות או אסתמה, ידעתי שיש לי אלגריה לאבק וחתולים כי מיד לאחר מגע היה לי קושי נשימה . לפני כ-חצי שנה לאחר ניקוי שטיחי הבית כל הלילה היה לי התקפי שיעול. למחרת הלכתי לרופא ראות (דר' סתיו) שנתן לי סימבוקרט 160 פעמים ביום. מאז אני מרגיש שאני מתמכר למשאף כל פעם אחרי 9-10 שעות אני מחכה בקוצר רוח למשאף. יש לי מס' שאלות ברשותכם כי א. האם כך יתנהלו חיי מהיום או שלאחר זמן מה אני יכול להפסיק עם המשאפים אני כבר חצי שנה לוקח (למרות שיש סתירה בדברי -מצד אחד רוצה להפסיק מצד שני מחכה לשאיפה בערב) והאם אפשר להפסיק באופן אצמעי בהדרגה? ב. יצוין שלאחר משחק כדור סל פעם פעמים בשבוע שעתים אינטסיבי אני מרגיש מצוין - האם צריך להיזהר דום לב וכו' ג. כיצד עברו בחודשים האחרונים חולי אסתמה שנדבקו בשפעת חזירים (אני מתאר לעצמי שיש כבר גרף מסוים) ד. האם תוחלת החיים של חולי אסתמה יורדת? ה. עיפות כללית וחוסר אנרגיה זה בגלל האסתמה ? חוסר במחסני ברזל משפיע על אסמה? ולסיום האם זה הפיך או רק הולך ומחמיר.
מצטער על השאלות הרבות - אבל אני כל הזמן מוטרד במחשבות על האסמה
דרך אגב מה היה קורה אילו לא היתי הולך לרופא ולא היתי מקוטלג כ-"חולה אסתמה" - כי כמו שמדברים על כינים אז מגרד בראש. כך אני יצאתי מהרופא והפכתי לחולה אסמה צמוד משאף
הבנתי ממחקר אמריקאי ששימוש לטווח ארוך במרחבים - לא טוב האם זה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חולה אסתמה חדש
ד''ר שבתאי ורסנו22/09/2009שלום,
ההיסטוריה שלך מחשידה לקיום אסתמה כבר בעבר (קוצר נשימה בחשיפה לאבק) וזה שלא "זכית" לאיבחון עדיין לא שולל זאת. מה שחשוב כעת הוא האם האבחנה של אסתמה היא רק רושם קליני או גם מתועדת לפי קריטריוני חובה בתוצאות של תפקודי ריאה, תבחיני אלרגיה וכו'. במידה ואכן אובחנת כאסתמטי הטיפול תלוי בחומרת המחלה (סימפטומים ותפקודי ריאה) ובמידת הצורך יכול להמשך כל החיים, במינונים שונים על פי התקופה. עלייך לעשות כל שינוי טיפולי רק בעצה ותאום עןם רופא הריאות שלך. אין התמכרות לטיפולים האלו. לגבי שפעת חזירים אסתמטיים נחשבים כקבוצת סיכון יחסית לאוכלוסיה בריאה אך לא הייתי אומר שאסתמטים קלים הם בדרגת סיכון קיצונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)