אסטמה בילדות ועד היום (?)

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה בילדות ועד היום (?)
    דוד
    19/09/2009

שלום רב.
    א) האם יתכן שקוצר נשימה ימשך חודשים ללא הפסק?
    אני מתחילת הקיץ ועד עכשיו סובל מקוצר נשימה שלא משתנה (יש לציין שאני פעיל גופנית ורץ ארבע פעמים בשבוע). המצב סטטי בפעילות גופנית ובחוסר פעילות (לדוגמה מול הטלוויזיה\מחשב).
    עשו לי בדיקה של תפקודי ריאות ויצא שיש לי אסטמה קלה.
    ב) זכור לי התקפי אסטמה שנמשכים שעות על גבי שעות וההורים שלי חשבו שזה פסיכוסומטי אז לא לקחתי משאפים. 4 שנים שסבלתי, במיוחד בחודשי הקיץ מקוצר נשימה בלתי פוסק (אך לא כזה שהיה צורך להבהיל לבית חולים או משהו). האם בכך שלא טיפלתי באסטמה בכלל גרמתי לנזק תמידי לריאות? (כשיש לי קוצר נשימה אני מרגיש מועקה בגרון אך אין לי ליחה ואינני משתעל).

ג) האם יכול להיות שכל זה בעצם בראש? זכור לי גם לפני בחינות מלחיצות שהיה לי קוצר נשימה שנמשך עד לסיום הבחינה. יש לציין שגם לפני הבדיקה של תפקודי הריאות הייתי בלחץ מחוסר הוודאות. (אובחנתי כחולה אסטמה בגיל שנתיים ובגיל 12 עשיתי תפקודי ריאות שיצאו תקינים לחלוטין).

תודה רבה על זמנך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה בילדות ועד היום (?)

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטמה בילדות ועד היום (?)

ד''ר שבתאי ורסנו
    22/09/2009

שלום,
    אסתמה לרוב יש לה אופי משתנה עם הפוגות. קוצר נשימה קבוע לזמן ארוך פחות אופייני. מצבי מתח עלולים להחמיר אסתמה ויכולים בפני עצמם לגרום תחושת קוצר נשימה (קושי במילוי אויר, פיהוקים, ללא קשר למאמץ). יתכן ואצלך יש ערוב של שתי האפשרויות. רצוי לברר תפקודי ריאה בתקופות "הקשות, ולוודא קורלציה לתחושותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו