אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    יונתן
    29/09/2009

שלום שמי וינתן בן 26 סובל כ 7 חודשים מאסטמה כניראה על רקע אלרגי
    לאחר בירור תיגר מטוכולין בריכוז של 8 אחוז נימצא חיובי
    מטופל בסרוטיד 500\50 סינגולייר 10mg כמו כן באת התקף שתי שאיפות מסימבוקרט
    לאחרונה בזמן ניפוח מלא של הראות מרגיש מעין עיקצוץ \לחץ בעיקר בריאה שמלית. לאחר שימוש במרחיבי סימפונות התחושה הנ"ל נעלמת ומופיעה לאחר מי"ס שעות שוב שאלתי היא מה יכול להיות סמפטום זה
    כמו כן רציתי לשאול מזה המונך ניפוח יתר של הראות
    בברכת חג שמח וגמר חתימה טובה יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה יונתן

יונתן
    29/09/2009

כמו כן סובל מאלרגיה לקרדית האבק עץ זית ותיקנים ולפני 4 חודשים היתחילה נזילה אחורית מהאף לכיון קנה הנשימה ועים אני לא מנקז כיך זה אני מתחיל להיחנק וכשאני מוציא את הכיך אני מרגיש יותר טוב ואני לא צריך משאפים הוא תחשירים ועים אני לא מנקז את הכיך מיד מתחיל לי התקף מה ניתן לעשות בעינין הנזילה האחורית מטופל כבר בפליקסטינוז אך לא עוזר במידה רבה לאחרונה עברתי דירה ומרגיש קצת יותר טוב אך לא באופן מוחלט בתודה יונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה יונתן

יונתן
    29/09/2009

לפי הארכתך כמה חולים כיום בארץ באסטמה (המבוגרים שבינינו ) וכמה אחוז מחלימים מהסטמה וכמה מתים ובערך איזה גילאים מתים כתוצאה מאסטמה

ועים אנכנו בקבוצת סיכון למוות כתוצאה מאסטמה ושפעת חזרים בברכת חתימה טובה וחג שמח יונתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2009

אסתמה הינה מחלה כרונית. במידה ואבחנה נכונה, לא ניתן להבריא מהמחלה אך בעזרת הטיפול (או לפעמים בלעדיו) ניתן להרגיש טוב מאוד. הערכה הגסה שיש כ7-8% מאוכלסית ישראל שהם חולי אסתמה, תמותה מהמחלה היא נמוכה מאוד ואין הבדל בין הגילאים השונים. לא נעשו בארץ מחקרים אפידמיולוגיים בנושא ועקב כך לא ניתן לתת תשובה מדויקת.
    אסתמה כמו שאר מחלות ריאה כרוניות היא גורם סיכון לזיהומים בדרכי אויר, נגיפיים בינהם. דבר תלוי בחומרת האסתמה, כמה שאסתמה קשה יותר, דרגת הסיכון עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2009

לנזלת אלרגית ישנן תרופות רבות. סינגולייר שהיא תרופה לאסתמה, משפיע גם על נזלת אלרגית. בנוגע לטיפול בנזלת אלרגית ממליץ לפנות לאלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    30/09/2009

תסמינים מבחינת תחושות יכולים להיות שונים אצל חולה אסתמה, אין משמעות מיוחדת לתחושה שצויינה כאן אך יש להתיעץ עם רופא ריאות שהחליט על הטיפול. שילוב של סרטייד וסימביקורט (שניהם משאפים משולבים) אינה קומבינציה שגרתית.
    ניפוח יתר הינו מושג פיזיולוגי המציין נפח אויר עודף בריאות (זה קורה גם בCOPD ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו