דלקת ריאות עם השלכות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת ריאות עם השלכות
    רחלי
    30/09/2009

אני לפני כשנתיים התקררתי קיבלתי אנטיביוטיקה ומקייח.מצבי הידרדר ומאז אושפזתי פעמיים בטיפול נמרץ. בהתחלה אבחנו אותי כאסמטתית (אף פעם בחיי לא סבלתי מאסטמה/קשיי נשימה) כשהגעתי לבי"ח בפעם הראשונה נתנו לי פרדניזון ולאחר שבוע שיחררו אותי, הרגשתי מאוד טוב עם הפרדניזון והפסקתי לקחת אותו לאחר חודש, חודשיים מאוחר יותר שוב לא הרגשתי טוב וזה עם טיפול קבוע במשאף סרטייד התאשפזתי והפעם עםדלקת ריאות - לא ידעו איך לאבחן את המחלה שלי עד שקבעו שיש לי פנאמוניה אאזנופילית. כבר שנה לאחר האישפוז השני עדיין עם פרדניזון כיום על 4 מ"ג (התחלתי ב-60 מ"ג) השאלה שלי היא, אני מאוד מתעייפת כשאני עולה במדרגות או הולכת כמה מטרים לא מצליחה אפילו לסדר את הבית שלי. עפ"י צילום אחרון אין דלקת, ענפי הריאות נפוחים מעט, תפקודי ריאה לא כ"כ תקינים בדיקות דם טובות חוץ מהאזנופילים שהם קצת גבוהים. (אלף ומשהו..) למה אני מתעייפת? ממה זה נובע? ממש מתוסכלת!!! תעזור לי בבקשה.
    חשוב לציין שנטלתי סיגולייר וזה עשה לי רע ולא הרגשתי טוב, כיום אני לוקחת סרטייד+ QVAR+ אנטיביוטיקה(מוקסיפן פורטה500מ"ג 3 פעמים ביום) שמצליחה להחזיק אותי ופחות משתעלת ופחות ציפצופים.
    אני משתעלת מעל לשנתיים עם המון ליחה מוגלתית והמון ציפצופים.
    מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות עם השלכות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/10/2009

ישנה מחלה ריאתית עם מרכיב אלרגי ברור (מזה רמת אאוזינופילים גבוהה בדם). קיימות מספר אפשרויות : כגון אסתמה, פנאומוניה אוזינופילית כרונית, מחלה ריאתית בעקבות פאראזיטים ועוד מספר דברים. בגלל חשיבות רבה של פרטים קטנים (מתוך בדיקה גופנית ובדיקות עזר) לצורך אבחנה, ממליץ להגיע לרופא ריאות (במידה ולא התיעצת קודם). במקרים בהם אבחנה עדיין לא ברורה עם בדיקות לא פולשניות, יש מקום לביופסיה ריאתית (במידה וקיימת פטולוגיה בצילום חזה או בCT חזה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו