סימבורקט בשילוב סינגולר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סימבורקט בשילוב סינגולר
    יובל
    09/10/2009

אני בן 43 לפני כ-10 חודשים הובחנתי לראשונה כאסמתי לאחר בדיקה (נשיפה למכשיר)אצל רופא ראות- אמר לי שהיו תפקוד של כ-50% ובמידה והיה מגיע ל30% זה בלתי הפיך כולל אישפוז. יש לציין שהלכתי עליו רק שבוע לאחר שהיתה לי התקפת שעול וקוצר נשימה ואמרתי לו שאני מרגיש בסדר יחסית (50% ואני מרגיש בסדר!!!???) לשבוע הקודם . מאז אני לוקח לפי המלצו פעמים ביום סימבורקט 160. אחרי 5 חודשים בדיקה נוספת (כולל שאיפה באותו יום) היתה 80%. במקביל עשיתי בדיקת אלרגיה ואני כמובן אלרגי לאבק (ידעתי זאת כל חיי ללא בדיקות). אני מעונין להפסיק עם המשאף (או להשתמש רק במידת הצורך)
    הומלץ לי ע"י רופא נוסף להוסיף לסימבורקט שימוש בסינגולר 10 (קראתי במחקר אמריקאי שיש תופעות לואי של דיכאון). יש לי מס שאלות ברשותכם: 1. לא היו לי התקפות של קוצר נשימה או שיעולים ב10 חודשים האחרונים (ולא היתה נוזלת אפילו פעם אחת-דבר נדיר אצלי) אבל לאחר כ-8-9 שעות מהשאיפה האחרונה אני מרגיש מעין קוצר נשימה (כאילו הראות עצלות) - האם אני יכול להפסיק לקחת סיבורקט למס ימים או שיכול להיות סיכון 2. כמה זמן לוקחים את המשאף מכיון שאני לוקח 10 חודשים ונראה לי שאני מתמכר/מתפנק או שהסימפונות כבר רגילים וצריך מינון גבוה כך שיהיה גלגל שלג רק כלפי מטה (כל כמה חודשים אני אגדיל מינון עד מתי...) 3 האם יש מכשירי מדידה עצמית לתקפוד סימפונות בכל רגע נתון - מצטער על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימבורקט בשילוב סינגולר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    10/10/2009

טיפול באסתמה בדרך כלל הינו קבוע, ובמידה דבר הינו מאזן תסמיני אסתמה היטב , אפשר להמשיכו שנים. לא ידוע על התמכרות לסימביקורט או משאף אחר לאסתמה. לצורך איכות חיים טובה יותר בשליטה בעתיד במחלה יש להמשיך טיפול לפי המלצות יועץ ריאות. בגלל שאסתמה היא מחלה דינמית ויכולים להיות שינוים יש להגיע לביקור אצל רופא ריאות כפעם בשנה -שנתיים גם במקרים ומרגישים טוב. תפקודי ריאות (ספירומטריה ) הינה בדיקה אמינה וטובה אך דורשת טכנאי מוסמך. לצורך מדידה עצמית ניתן לרכוש בבית המרקחת מכשיר PEAK FLOWMETER שיכול למדוד רק מהירות אויר נשיפתית בשיא (מדד זה לבדו אינו מלמד דבר אך מאוד יעיל לצורך מעקב וניטור עצמי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו