מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסתמה בגיל 43יובל11/10/2009
בן 43 כל חיי אני בריא ועוסק בספורט (כדורסל) - לפני 10 חודשים הובחנתי לאחר בדיקת רופא ראות (דר' סתיו ) לאחר בדיקה במכשיר נשיפה (52%) יצוין שכל חיי אני אלרגי לאבק עם התקפים של קוצר נשימה (אמי עישנה בהריון שלי -גרתי בבית עם שטיחים ווילונות וחתולים ואמא שעישנה לידי 3 קופסאות ביום) מאז שהרופא אמר לי "אתה חולה אסתמה "(קיבלתי לפעמים ביום סימבורקט 160).כל יום כל היום אני רק עוסק בנשימות שלי ,הפכתי לגרופי של אסתמה - קורא את כל הפורמים לרבות שלכם (שעונה לי על המון תשובות). המכשיר עוזר לי ל10 שעות לכן אני קם בבוקר ורץ למכשיר ,כמו כן ירד לי הביטחון העצמי (מרגיש חולני) רעד בידים, חוסר שקט נפשי, חוסר סבלנות (3 ילדים קטנים) ובעיקר מחשבות על האסמה על בסיס יומי כל יום כל היום (חוסר ריכוז מבולבל) , רופאת המשפחה אמרה קח רגיעון ולך הביתה. האם יש אתר או מקום שיש בו מפגש עם חולי אסתמה "ותיקים" .אני לא מעכל את זה שאני בן 43 צמוד למכשיר שאיפה . זה פשוט משגע אותי . מה גם לפי המאמרים באינטרטנט התחלואה והתמותה בגיל יותר מבוגר רק מחריפה .. האם יש אור בקצה המנהרה מה ההבדל בין סרטייד לסיבורקט . מה לגבי המחקר של האמריקאים לגבי שימוש בסינגולר ודיכאון .רופא אלרגיה המליץ לי על סינגולר . שמתי לב לאחר קריאת כל הפורום שלרוב החולים מתחילים בקטן (דיסקוס בריקלין סימבורקט 160 אח"כ 320 סינגולור וצפונה...)מישהו מכיר הליך הפוך ? או שאני מדמיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יובל
יונתן12/10/2009שלום יובל כחולה אסטמה חדש אני חושב שהתיסכול הנובע מחוסר היחולת לנשום הוא משמעותי
לכן אני מציע כאחד שסבל מחרדות אל תחשוב על זה תקפיד ליטול תרופות בזמן שיצמצמו את האתקפים ותמשיך לתפקד כרגיל כי הכי מסוכן לתת למחלה להישתלט על החיים שלך ואני אומר לך את זה מניסיון מפני שאני סובל מאסטמה כ 7 חודשים ועדיין אני לא רואה את המזור
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליונתן
יובל12/10/20097 חודשים אתה סובל או 7 שנים
כי אני כ-10 חודשים מאז הפעם הראשונה וזה כל מה שמעסיק אותי כל הזמן - החשיבה על הזדקנות עם אסתמה וכו' - תרופות עם תופעות לואי של דיכאון כגון סינגולר (נראה כאילו הרופאים אומרים כך משאף -פעם פעמים 4 פעמים ותחזור עוד חצי שנה)
האם יש אלטרנטיבות לתרופות כל שיטות הבודיקו יוגה חדרי מלח ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2009למרות שאסתמה היא מחלה כרונית , תחזית שלה טובה: רוב חולי אסתמה עם או בלי טיפול מתאים יכולים להרגיש טוב יותר לאורך שנים רבות או אפילו להרגיש טוב כמו אלה שאינם חולים במחלה. תהליך איזון ושליטה באסתמה אינו תמיד קצר ודורש התיעצויות נוספת עם רופא ריאות המטפל. סטרואידים נשאפים ומרחיבי סימפונות הם אבני יסוד של טיפול באסתמה, אך קיימות תרופות יעילות נוספות - כגון, סינגולייר . נכון להיום, מבחינה מדעית אין מניעה להשתמש בסינגולייר במידה ודרוש כך לפי שיקול דעתו של רופא ריאות או אלרגיה.
סימביקורט וסרטייד הם משאפים שמשלבים שני סוגי תרופות ביחד (סטרואיד ומרחיב סימפונות ), הבדלים הם קשורים לסוגי החומר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)