מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמתית או לא?מיכל11/10/2009
שלום, אני בת 34 בעלת מקצוע חופשי המנהלת עסק משלי. לפני קצת יותר משנה עברתי אירוע קוצר נשימה של ממש באמצע רחוב שהיה בשיפוצים (ליד תלולית חול), פשוט לא יכולתי לנשום. ההתקף עבר לאחר כדקה אך, היה לי טראומטי מאד - נשנקתי במאמץ להשיג אויר. בירור קרדיאלי לא העלה דבר, לחץ הדם שלי נמוך מאד (משפחתי), צילום ריאות בבית החולים לא העלה דבר, מבחן תגר מטוכולין העלה כי אני בגדר הנורמה אך, עם קטיעה אינספירטורית - אלרגולוג שבדק אלרגיה במחטים בצורה מאד שטחית טען כי אין לי אלרגיה וטען, כי יתכן והיה מדובר בהתקף חרדה, אם כי לא הייתי בסטרט כלשהו באותה עת בצורה מיוחדת. רופאת ריאות הצמידה לי סימבוקרט שאני לא משתמשת בו בכלל רק שומרת אותו לידי על כל מקרה. יצויין, כי בעבר היו לי מקרים שלעיתים נחנקתי ללא הסבר דבר שבה לביטוי בגירוי בגרון ודמעות בשיעול ולחילופין, מתעוררת משינה בשיעול ודמעות (בד"כ מחלום רע) אך, אירועי שיעול ולא אירוע כה טראומטי כפי שתיארתי למעלה. רופא א.א.ג בבית חולים איבחן לי בבדיקה שטחית רפלוקס, אך, בדיקת בריום שללה זאת. אני אובדת עצות - אין לי מושג אם אני אסמטית או לא? ועכשיו עם שפעת החזירים.. מאד בלחץ.. מה דעתכם? יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעבור? אני רק רוצה לציין, כי במשך כל חיי הייתי בריאה לחלוטין וההלם הנו עצום עבורי - אם כי לא פוגע לי בהתנהלות חיי הרגילה, תודה לאל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2009מבחן תגר מטאכולין שלילי (תקין) שולל אסתמה בסבירות גבוהה מאוד. תסמינים שצויינו יכולים להתאים להתקפי התכווצות מיתרי קול - דבר לפעמים מזכיר אסתמה. רפלוקס של חומצות קיבה יכול להיות סיבה לכך. בדיקת באריום אינה יכולה לשלול רפלוקס . ממצאים של בדיקת רופא א.א.ג יכולים להצביעים על רפלוקס פעיל , אפשר להבדק ע"י א.א.ג שנית כדי לוודא שפטולוגיה קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)