צילום חזה מצביע על דלקת?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צילום חזה מצביע על דלקת?
    ד``ר שבתאי ורסנו
    12/10/2009

שלום רב,

אני בחורה בת 25, בריאה בדר"כ. בראש השנה חליתי למשך שלושה ימים (חום, צינון קל)- לא פניתי לרופא, ושיערתי כי הדבר יעבור לבד. החום והצינון עברו. אך שלושה ימים לאחר מכן התחלתי להשתעל, שיעול ליחתי. לאחר שזה לא עבר, והחל לכאוב לי בחזה (בעיקר במהלך נשימה ארוכה), וכן קוצר נשימה בלילות. פניתי לרופא משפחה (שבוע שעבר). הרופא, אמר שהוא שומע: "צפצוף אינספירטורי במרכז הריאה" ושלח אותי לצילום חזה.

היום עשיתי את הצילום, אך לצערי קיבלתי רק דיסק ללא פיענוח, ומכיוון שאני סובלת, רציתי לדעת האם צילום החזה מצביע על דלקת, או מסביר את תלונותיי?

תודב רבה, ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה מצביע על דלקת?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום 2

יערה
    12/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    15/10/2009

בגודל שהוצג כאן, אין לראות כל פטולוגיה בריאות. לא תמיד צילום חזה אבחנתי , לאור זה חשובים גם ממצאים שהיו בבדיקה של רופא המטפל. ממליץ לחזור אליו לביקורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה

יערה
    24/11/2009

שלום רב שוב,

ראשית תודה רבה על התשובה, כעת יש לי שאלה נוספת. הצילום חזה אכן היה תקין- והרופא משפחה אמר שכנראה מדובר בברונכיטיס.
    השיעול הרבה יותר טוב (אך עדיין משתעלת מעט, בעיקר בלילות). עם זאת, עדיין ישנה ליחה רבה (בעת טיפול שיניים הרופא אמר לי שהוא רואה ליחה רבה, ולכן מעדיף לדחות את הטיפול).
    כמו כן, בעת פעילות גופנית או תזוזות מסוימות יש לי כאב בחזה שמאל-תחתון בלבד, תחילה חשבתי כי זה אולי שריר תפוס, אך נראה לי יותר מידי זמן לשריר תפוס. הכאב גם מקרין לגב (בדיוק באותו מקום רק מאחורה), ולעיתים אני ממש מרגישה כי יש משהו שם שלוחץ לי על החזה באזור.
    חשוב לציין, כי כבר כמעט ואין לי קוצר נשימה, וכי אין לי כאב בעת שיעול (אלא רק לאחריו).
    בנוסף, אין לי חום-ובאופן כללי אני מרגישה טוב, אך אני מנוזלת מעט.

השאלה שלי, האם זה סביר שעדיין כואב לי?
    האם זה באמת יכול להיות שריר תפוס?
    ממה יכול להגרם כאב זה?

תודה רבה ויום טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון+תוספת

יערה
    24/11/2009

חשוב לי לציין כי אינני חולת אסטמה, וכן אינני מעשנת.

כמו כן, הכאב הוא במרכז הריאה השמאלית. (מאחורי השדיים)

ושוב תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/11/2009

מקור עיקרי לכאבים כאלה בבית החזה - כאב שרירי דופן בית החזה. מקור ריאתי לכאבים מהסוג הזה הוא נדיר יותר. כדי להתקדם באבחנה מבדלת של כאבים חזה חשובה מאוד בדיקה גופנית - ע"י רופא המשפחה. במידת הצורך הוא יפנה ליעוץ לפי הממצאים. שיעול והפרשות יכולים להיות בגלל ברונכיטיס, לפעמים דבר יכול להמשך שבועות וחודשים. במידה ושיעול נמשך מעל חודש ימים : ממליץ לבצע תפקודי ריאות ולהתיעץ עם רופא ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו