מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום חזה מצביע על דלקת?ד``ר שבתאי ורסנו12/10/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 25, בריאה בדר"כ. בראש השנה חליתי למשך שלושה ימים (חום, צינון קל)- לא פניתי לרופא, ושיערתי כי הדבר יעבור לבד. החום והצינון עברו. אך שלושה ימים לאחר מכן התחלתי להשתעל, שיעול ליחתי. לאחר שזה לא עבר, והחל לכאוב לי בחזה (בעיקר במהלך נשימה ארוכה), וכן קוצר נשימה בלילות. פניתי לרופא משפחה (שבוע שעבר). הרופא, אמר שהוא שומע: "צפצוף אינספירטורי במרכז הריאה" ושלח אותי לצילום חזה.
היום עשיתי את הצילום, אך לצערי קיבלתי רק דיסק ללא פיענוח, ומכיוון שאני סובלת, רציתי לדעת האם צילום החזה מצביע על דלקת, או מסביר את תלונותיי?
תודב רבה, ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום 2
יערה12/10/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין15/10/2009בגודל שהוצג כאן, אין לראות כל פטולוגיה בריאות. לא תמיד צילום חזה אבחנתי , לאור זה חשובים גם ממצאים שהיו בבדיקה של רופא המטפל. ממליץ לחזור אליו לביקורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בחזה
יערה24/11/2009שלום רב שוב,
ראשית תודה רבה על התשובה, כעת יש לי שאלה נוספת. הצילום חזה אכן היה תקין- והרופא משפחה אמר שכנראה מדובר בברונכיטיס.
השיעול הרבה יותר טוב (אך עדיין משתעלת מעט, בעיקר בלילות). עם זאת, עדיין ישנה ליחה רבה (בעת טיפול שיניים הרופא אמר לי שהוא רואה ליחה רבה, ולכן מעדיף לדחות את הטיפול).
כמו כן, בעת פעילות גופנית או תזוזות מסוימות יש לי כאב בחזה שמאל-תחתון בלבד, תחילה חשבתי כי זה אולי שריר תפוס, אך נראה לי יותר מידי זמן לשריר תפוס. הכאב גם מקרין לגב (בדיוק באותו מקום רק מאחורה), ולעיתים אני ממש מרגישה כי יש משהו שם שלוחץ לי על החזה באזור.
חשוב לציין, כי כבר כמעט ואין לי קוצר נשימה, וכי אין לי כאב בעת שיעול (אלא רק לאחריו).
בנוסף, אין לי חום-ובאופן כללי אני מרגישה טוב, אך אני מנוזלת מעט.
השאלה שלי, האם זה סביר שעדיין כואב לי?
האם זה באמת יכול להיות שריר תפוס?
ממה יכול להגרם כאב זה?
תודה רבה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון+תוספת
יערה24/11/2009חשוב לי לציין כי אינני חולת אסטמה, וכן אינני מעשנת.
כמו כן, הכאב הוא במרכז הריאה השמאלית. (מאחורי השדיים)
ושוב תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין24/11/2009מקור עיקרי לכאבים כאלה בבית החזה - כאב שרירי דופן בית החזה. מקור ריאתי לכאבים מהסוג הזה הוא נדיר יותר. כדי להתקדם באבחנה מבדלת של כאבים חזה חשובה מאוד בדיקה גופנית - ע"י רופא המשפחה. במידת הצורך הוא יפנה ליעוץ לפי הממצאים. שיעול והפרשות יכולים להיות בגלל ברונכיטיס, לפעמים דבר יכול להמשך שבועות וחודשים. במידה ושיעול נמשך מעל חודש ימים : ממליץ לבצע תפקודי ריאות ולהתיעץ עם רופא ריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)