שיעול טורדני+בעיות נוספות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול טורדני+בעיות נוספות
    אורח
    18/10/2009

מתנצל על ההודעה הארוכה, יש לי שילוב של מספר בעיות:
    1. בראש ובראשונה אני סובל משיעול טורדני כל ימות השנה. לפעמים זה שיעול קשה שמתיש אותי וגורם לי סבל ולפעמים זה שיעול שמפריע לאנשים סביבי (מפחדים שאני חולה בשפעת) אך אני אפילו לא שם לב כבר שאני משתעל. הייתי אצל רופא ריאות ועשיתי צילום ריאות, הייתי אצל גסטורלוגית ועשיתי צילום כיבה וגסטרוסקופיה (הבדיקה שמהפה, אני אף פעם לא סגור על השם), הייתי אצל אף אוזן גרון מומחים ואף אחד לא יודע למה אני משתעל. אחד מהם חושב שיש לי קצת אסטמה אך זה לא מסביר שיעול כזה.
    2. לפני כ-3 שנים חטפתי זיהום באוזן שלא עבר למרות כל ניסיונות הטיפול. עברתי 4 רופאים ורק אחד הצליח לפתור את הבעיה (אחרי חצי שנה של סבל נוראי) ואבחן את זה כזיהום פטרייתי.
    3. אחת למספר חודשים כואב-מגרד לי באוזן, רופא האא"ג שלי נתן לי משחה נגד פטריות למרוח בעזרת מקל אוזניים דבר שפותר את הבעיה עד לפעם הבאה.
    4. בשנה שעברה סבלתי מכאבי גרון קשים וארוכים. רופאת המשפחה אבחנה את הכאבים כויראלים בכל פעם מחדש אך הכאבים היו נמשכים בין חודש לחודש וחצי. בעצם כמעט כל החורף כאב לי הגרון.
    5. גם בשנה שעברה וגם ברגע זה אני סובל מפטריה בפה. כרגע אני בטיפול ע"י משחה לפה אך בניגוד לשנה שעברה עכשיו אני סובל מכאבים עזים המלווים בפצעים בלשון ובחיך. לפני התחלת הטיפול כל הפה שלי היה לבן ומלא בהפרשה דמויית ליחה.
    6. אני סובל מצרבות, מידי פעם אני משתמש באומפרדקס. אני סובל מצרבות מגיל 12. יש לי ריפלוקס קל, לטענת הגסטרו זו אינה בעיה וזה לא מסביר את השיעול.

כל אחת מהבעיות לעיל תקינה לכאורה אך התדריות ועוצמה שלהן מקשות עלי ועל סביבתי את החיים.
    האם יכול להיות שיש לי בעיה פטרייתית שחוזרת על עצמה? האם הזיהום החמור שהיה לי באוזן, האקסמה החוזרת באוזן, והפטריה שחזרה בפה קשורים לבעיות האחרות? כשאני משתעל לרוב זה בעקבות גירוי חזק בריאות שמזכיר אקסמה, כאבי הגרון הלא מוסברים (שמלווים בתחושה מוזרה של הבל חם) יכולים להיות כמו הפטריה המלווה בפצעים שיש לי עכשיו בפה רק בגרון (הפטריה הופיעה מייד כשהסתיים כאב גרון כזה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול טורדני

ד''ר שבתאי ורסנו
    18/10/2009

שלום,
    אכן שיבצת בהודעתך עולם ומלואו.
    אסתמה, סינוסיטיס כרונית, עליית חומצה לושט (רפלוקס עם צרבות9 מהוות את הסיבות השכיחות לשיעול כרוני ולפי דבריך הסיבות האלו כנראה רלבנטיות במקרה שלך אך יתכן כי הטיפול לא הולם/לא מתמיד.
    אני מציע לך לרכז את כל תוצאות הבדיקות שביצעת עד היום אצל הרופאים השונים, צילומי סינוסים וחזה, ופנה לייעוץ רופא ריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו