סיברוקט ו/או סינגולר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סיברוקט ו/או סינגולר
    יובל
    19/10/2009

אני משתשמש ב180 סימבורקט פעמים ביום, אולם נראה כי זה מספיק לי לכ-8 שעות ואז הרגשת אי נוחות (אויר כלוא- או קושי להוציא שאיפה) אני בן 43 ומשתמש כבר 10 חודשים ברצף (האם זה לא יותר מידי רצוף?),לאחר בדיקה שהתוצאה היתה 53% (אותה בדיקה לאחר כחצי שנה היתה 80%).
    הומלץ לי לעבור לסינגולר אולם כתבות באתרים שונים לרבות ב YOUTUBE סרטונים מארה"ב שמראים רופאים ואנשי מקצוע שקוטלים את התרופה עקב תופעות הלואי שלה (דיכאונות וכו) האם זה נכון?.
    הבנתי שניתן לקחת 2 שאיפות (כלומר 320 ליום) מה שלא הבנתי האם כמות גדולה יותר היא ליותר זמן או שהיא מרחיבה באופן יותר קיצוני את הסימפונות
    האם הסימפונות שלי "התרגלו" למשאפים והם כבר לא יכולות לעבוד ללא משאף ( כיצד יתכן שלפני 10 חודשים נשמתי רגיל (מלבד התקפות שיעול מידי פעם עקב אלריגה לאבק).
    ושאלה לפני אחרונה האם יש קשר בין חוסר בברזל (מחסני ברזל) ואסתמה (כי יש לי קצת חוסר ברזל ורופאת המשפחה המליצה פעמים בשבוע ברזל לייט)
    שאלה אחרונה - האם יש צילום או מיפוי או בדיקה (מלבד בדיקת נשיפה שבכל יום נתון תראה משהו אחר תלוי בחשיפה היומית לאבק או בשימוש היומי במשאף) שיכולה לראות את מצב הסימפונות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיברוקט ו/או סינגולר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיברוקט ו/או סינגולר

ד''ר שבתאי ורסנו
    20/10/2009

שלום,
    סינגוליר היא תרופה כמעט ללא תופעות לואי אך באסתמה משמעותית, בעקר במבוגרים, היא פחות יעילה מסימביקורט.
    המינון של סימביקורט (160 פעמיים ביום) אינו מינון גבוה במיוחד וכנראה שהאסתמה שלך באופן עונתי יצאה יחסית מאיזון ודורשת הגדלת המינון. אתה יכול לעבור לשתי שאיפות פעמיים ביום לתקופה או להוסיף למינון הנוכחי עוד 1-2 שאיפות לפי צורך לאורך היום, עד חלןף זעם.
    אין קשר בין רמת הברזל לאסתמה. הבדיקה האוביקטיבית הכי יעילה באסתמה היא תפקודי ריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו