מחלות ריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מחלות ריאה
    יונתן
    07/11/2009

יכול להיות שחולה יסבול גם מאסטמה וגם מ copd יחד הוא שני המחלות הם לחוד
    כמו כןן אני רוצה שתסביר לי את הטופס של בדיקת טיגר מטוכולין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלות ריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלות ריאה

יונתן
    07/11/2009

העים יכול להיות שאני חולה במחלה אחרת חוץ מאסטמה הכוונה בראות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות ריאה

יונתן
    07/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/11/2009

אסתמה וCOPD הינן שתי מחלות דלקתיות כרוניות בעץ הסימפונות. לפעמים שתיהן יכולות להיות באותו בן אדם , אז להבדיל בינהם קשה ודרוש נסיון קליני רב לרופא ריאות כדי לעשות כך.
    תגר מטאכולין - הינו מבחן גירוי כימי ע"י חומר מטאכולין. במידה וקיימת תגובתיות יתר של שרירים בדופן הסימפון (אחד המאפיינים קלאסיים של אסתמה) , קיימת ירידה של ערכי מספר פאראמטרים (בעיקרי הוא FEV1 - נפח אויר נשיפתי מואמץ בשנייה ראשונה) מעל 20% לעומת ערך לפני הבדיקה. אז מבחן נחשב חיובי. מבחן חיובי אופייני לאסתמה אך יכול להיות בעוד מספר מחלות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו