קשירה במפשעה חזקה כל כך שלא יכולה לנשום

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • קשירה במפשעה חזקה כל כך שלא יכולה לנשום
    ד``ר שבתאי ורסנו
    08/11/2009

    אמי בת 84. נסעה לטבריה לנופש ושם קבלה התקף לב. עשו לה צינתור רפואי והתקינו לה 2 סטנדים. איך שיצאה מחדר הניתוח אמרה שהקשירה במפשעה חזקה כל כך שלא יכולה לנשום וכואב לה וזה לא טוב. לא נעשה דבר ולמחרת אבדה את ההכרה והתברר שהיה לה דימום פנימי חזק מאד והרגל התנפחה פי 5 וההמוגלובין ירד לה מ- 12.2 שהיה לה ל- 8. נתנו לה 2 מנות דם. למחרת בשבת שוב אבדה את ההכרה והפעם ראיתי על צג המחשב שיש לה דופק 0 ניסו להחיות אותה לאחר שהזריקו לה זריקות ועשו לה קוצב לב חיצוני ושמו לה לפה מכשיר להנשמה ובלון חמצן כיוון שנאמר לי שהלב שלה בעצמו לא פועל. באותה הזדמנות הם שוב עשו לה צינתור על מנת לבדוק אם סתמו לה את העורקים. למחרת ביום ראשון עשו לה נתוח והשתילו לה קוצב לב. הרגל הימנית שבה עשו לה צינתורים התנפחה מאד מהדם שזרם לתוכה והיא כמו יציקה ואמי לא יכולה לעמוד עליה וגם הרגל השניה התנפחה בכף הרגל. ביום רביעי אחר הצהרים בית החולים שילח אותה מבלי להנחות לאן ומה לעשות. אמי לפני הארוע הזה היתה עצמאית הלכה ועכשיו היא עם חיתולים ולא מסוגלת ללכת בעצמה ושום דבר. הכנסנו אותה לבית אבות סעודי על חשבוננו.
    בבית אבות הסעודי החליטו שיש לה צהבת בגלל שהיה לה בילורובין 1.2 . אמרתי לרופאה שזה בנורמה אך היא התעקשה ושלחה אותה באמבולנס לבית חולים וולפסון. שם הם לא התייחסו לבילורובין אך בצילום בית החזה ראו משהו :

    פלוירה - סינוסים קוסטופרניים סתומים. תפליט קטן משמאל.
    שדות ריאה - הצללה בבסיס משמאל משנית לתפליט בלבד ?
    שערי הריאות - הבלטה
    צל הלה - אינו מורחב
    פלקים מסוידים בקשת אורטה.

    שאלותי: מה הכוונה בכל מה שכתבו האם יש לה מים בריאות ? האם זו דלקת ריאות? האם הסטנדים שהכניסו לעורקי הלב הם שעושים צל? מה עלינו לעשות?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תשובה

    ד``ר דניאל סטרובין
    08/11/2009

    לפי פענוח של הצילום קיים נוזל בצדר (מעטפת) סביב הריאה. בדרך כלל דבר מעיד על מחלת לב. לפי הנתונים לא סביר שסיבה לכל התלונות קשורה לריאות. ממליץ להתיעץ עם הקרדיולוג כדי להחליט על המשך בירור וטיפול.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו