מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מס' שאלות על אסמה ושפעתיובל10/11/2009
בן 43 עם אסתמה (קלה/בינונית) פעמים ביום סיבורקט160 . (מחוסן מלפני שבוע לשפעת רגילה ודלקת ראות). לפני שבועים התקררתי עם כאבי שרירים חולשה ללא חום (סמרטוט). כרגע אין כאבי שרירים קצת יותר חזק אבל אני מרגיש שפעמים ביום סיבורקט לא מספיק לי . במיוחד כשאני מוציא אויר (אז שעול יבש) ,וחוסר יכולת לקחת נשימה עמוקה . 1. האם כאסמתי אני צריך לקחת חיסון נגד שפעת חזירים (אני לא מתכון להמלצות משרד הבריאות הידעות אלה לדעה מיקצועית אוביקטיבית רפואית) - מה גם אתמול נפטר צעיר בריא .להלן מס שאלות ברשותכם
2. האם ידוע כיצד עברו חולי אסתמה את המחלה (באוסטרליה ניו זילנד וכו')
3 לקחתי (עקב פרסומות בתקשורת) פרוטק פלוס - האם זה שווה משהו
4.האם זה הזמן ללכת לעשות בדיקת תפקודי ראות את האחרונה עשיתי לפני כחודשיים (היתה 80% עם שימוש יומי בסיבורקט 160)
5.שאלה אחרונה (אולי קצת טיפשית) - אני לא מבין! את בדיקת הראות עושים לאחר או תוך כדי שימוש יומי בסיבורטק - האם זה בעצם בדיקה לא אוביקטיבית. האם לא צריך לבצע את הבדיקה ללא שימוש יומי במשאפים כלומר להפסיק לשבוע שבועים ואז לעשות בדיקת ראות וכך לראות את המצב האמיתי של הראות.
כמו כן לא הבנתי בדיוק- בבדיקת הראות אני נושם פעם אחת ללא ונטלין (אבל באותו בוקר בסיבורקט) ופעם שני העם ונטלין - גם כאן אני לא מבין - מכיון שבמידה ואני יעשה את הבדיקה בבוקר נניח בשעה 1000 (סיבורקט אני לוקח ב0800) היא תהיה בודאות שונה מבדיקה שאני אעשה ב1800 (סימבוקרט ערב אני לוקח ב1900)
בכללי אני מרגיש שמאז שאני לוקח את המשאפים (אני כאמור משתמש שנה רצוף) - אז מצבי פחות טוב ממה שהיה לפני שנה - אני כל פעם מרגיש שבמידה ואני לא לוקח שאיפה אני נחנק/אין לי אויר/נחנק/וכו' האם זו רק הרגשה או שמא אני מכור למשאפים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין10/11/2009חולה אסתמה צריך להמנע מזיהומים בדרכי אויר ככל האפשר, בין היתר חיסונים הם חלק חשוב. חיסון נגד כל וירוס שגורם למגיפה ומצד השני פותח נגדו חיסון הוא מומלץ לחולה אסתמה . מומלץ לקבל חיסון של שפעת H1N1 (מכונה שפעת חזירים).
מראש אי אפשר לדעת איך חולה אסתמה ספציפי מפתח מחלה ויראלית ספציפית ומה חומרת המחלה, מדובר בסטאטיסטיקה שהיא אינה רלוונטית במקרה פרטני כזה.
תוספי מזון לא הוכחו כעוזרים למניעת זיהומים באופן ברור.
ניתן לבצע תפקודי ריאות לפי המלצת רופא המשפחה או לפי החלטת רופא ריאות. אין צורך לבצע תפקודי ריאות בכל מצב.
במידה ולוקחים טיפול תרופתי קבוע (סימביקורט) , מטרת תפקודי ריאות ביקורת : לוודא שקיים שיפור בפאראמטרים תחת טיפול מסודר (לאור זה אין להפסיק שימוש בתרופה בבוקר אותו יום , אם לא נאמר כך מפורשות מסיבה אחרת)
לגבי איזון מירבי של אסתמה - יש להתיעץ בכל מקרה פרטני עם רופא המשפחה או יועץ ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)