מנה קצרה של פרדניזון -באיזו תכיפות?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• מנה קצרה של פרדניזון -באיזו תכיפות?
    דוד
    13/11/2009

בן 58 בריא להוציא אסטמה. במשך השנה אני יציב עם שאיפה אחת של סימביקורט 160 ולעיתים סינגולר. הבעיה מתחילה כאשר אני מצטנן . האסטמה פורחת ואני עולה ל 2*2 סימביקורט+500מ"ג תאודור+טלפסט120. זה נמשך כ 3 שבועות. רופא הריאות שלי מציע לקחת פרדניסון 40-60מ"ג 5ימים כאשר קורה מצב כזה. שאלה: כמה פעמים בשנה ובאיזה תכיפות אפשר לקחת מנה כזו ולא לסבול מתסמיני השימוש הארוך? בחודש וחצי האחרון הבראתי ומיד הצטננתי שוב 3 פעמים, האם אפשר לקחת מנה כזו עם הפסקה של 10 ימים בין מנה למנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנה קצרה של פרדניזון -באיזו תכיפות?

ד''ר שבתאי ורסנו
    16/11/2009

שלום,
    יתכן מאד וה"הצטננויות שלך הן בעצם נזלת אלרגית לא מטופלת. במידה וכך הרי שטיפול מונע לנזלת האלרגית עלול למנוע גם החרפות אסתמה וצורך בפרדניזוןץ. ברר את האפשרות הזו עם רופאך. קורסים של פרדניזון יש לתת במצבי החמרה משמעותית כשהטיפולים האחרים לא עוזרים ובהנחה שאין גורמים לא מטופלים אחרים להחמרה (כגון נזלת אלרגית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו