בפסגות הריאות שינויים פיברוטיים מינימליים. בבסיס האונה הימנית העליונה נצפה תסנין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בפסגות הריאות שינויים פיברוטיים מינימליים. בבסיס האונה הימנית העליונה נצפה תסנין
    ד``ר שבתאי ורסנו
    24/11/2009

שלום רב,

אני בת 38, יש לי היסטוריה של אסטמה (תיפקודי ריאה 60%). בעקבות צילום חזה שעשיתי, נשלחתי לעשות CT ריאות. הממצאים נראים לי קצת מדאיגים, אודה לך אם תוכל להגיד לי האם ישנם תסמינים מדאיגים:
    במדיאסטינום העליון מודגמים כלי דם תקינים.
    קשת האאורטה במימדים תקינים.
    הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
    שערי הריאות במימדים תקינים.
    מודגמות מספר בלוטות קטנות במדיאסטינום.
    בפסגות הריאות שינויים פיברוטיים מינימליים. בבסיס האונה הימנית העליונה נצפה תסנין
    GROUND GLASS עם עיבוי פלאורלי ומשיכה קלה של הפיסורה האופקית. מודגמת הסננת
    סמוכה, ונצפים מספר ברונכים מעובים.
    בלינגולה צבר של מוקדים ברונכיאקטטים עם הסננה בתוכם וסביבם.
    מודגמים שינויים פיברוטיים פסיים מזעריים קוסטופרניים משמאל.
    אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
    אין עדות לבלוטות מוגדלות באקסילות או בשאר קבוצות דופנות בית החזה.
    סיכום:
    שינויים ברונכיאקטטיים בבסיס האונה הימנית העליונה עם רושם של תהליך דלקתי וכנראה גם
    מרכיב של שינויים פיברוטיים ופלאורליים באזור זה.
    צבר של מוקדים ברונכיאקטטים עם הסננה בלינגולה.
    נחוץ מעקב לאחר טיפול.
    יש לציין תהליך היפודנסי קטן בכיפת הכבד. הדגמת אזור זה חלקית בלבד בבדיקה זו. נחוצה
    .U.S השוואה עם

בתודה מראש
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/11/2009

ממצאים האלה אינם ספציפיים ויכולים להיות בעקבות תהליכים דלקתיים כרוניים שונים ברקמת הריאה , כמו כן שינוים צלקתיים אחרי מחלות דלקתיות בעבר (לדוגמה, אחרי דלקת ריאות ). קיימת חשיבות רבה להתאים בין ממצאים בCT לבין שאר פרטים קליניים . לצורך המשך בירור היתי ממליץ לפנות ליעוץ אצל רופא ריאות (להביא כל חומר רלוונטי כולל תפקודי ריאות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו