סרקואידוזיס ושפעת חזירים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס ושפעת חזירים
    מיכל
    27/11/2009

שלום רב. ביום שני בערב התחילו לי הסימפטומים של מה שכנראה שפעת החזירים (חום גבוה, שיעול, נזלת, כאבי שרירים. מעט שלשול. כנראה כי בני הקטן אובחן עי הרופא כ"סביר שפעת החזירים" ואני מיד אחריו). ביום רביעי בצהריים התחלתי תמי פלו (אני בהריון - שבוע 7 וסובלת מסרקואידוזיס) ביום חמישי (אתמול) כבר ירד החום הגבוה (מ 39 ל 37.5 ) נשארו השיעולים והנזלת. נראה כשפור אך...הנזלת הפכה סמיכה וצהובה והשיעול פרודוקטיבי מאוד עם ליחה צהובה ירוקה. האם זה סימן להחמרה? עירוב חיידקי? דלקת ריאות ללא חום? התקף של הסרקואידוזיס? (שהתגלה לפני כשלוש שנים בסוף ההריון. ביטוי עורי וריאתי. חלף ללא טיפול. עד עכשיו שקט ללא הפרעה בתפקודי ריאה. אבל - אני מודה שאני לא זוכרת מההתקף כלום למעט שיעול חזק וכאבי צלעות נוראיים שנמשכו חודשים אחכ. איני זוכרת אפילו אם היה מעורב בכך חום. הדחקה!)

תודה רבה

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרקואידוזיס ושפעת חזירים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס ושפעת חזירים

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/11/2009

שלום,
    הופעת ליחה מוגלתית מעיד על זהום חיידקי. ירידת החום מאידך לא תומכת בהופעת דלקת ריאות אך לא שוללת לחלוטין. יתכן והסיבוך הוא רק ברונכיטיס מוגלתית חריפה אך יש לחזור ולהבדק על ידי הרופא, לעקוב אחר החום וצבע הליחה ואם הוא אינו מתבהר יש לשקול התחלת טיפול אנטיביוטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מיכל
    29/11/2009

א. תודה על תשובתך המפורטת. ב. הליחה אכן התבהרה, הרופא לא שמע שום דבר חריג בריאות. עכשיו אני צרודה ולא יכולה לדבר. סה"כ נראה שאני בסדר ומחלימה, לא? לא ברור לי איך מזהים ברונכיטיס - גם דרך הקשבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהוי ברונכיטיס.

ד''ר שבתאי ורסנו
    02/12/2009

שלום,
    ברונכיטיס חריפה על פי תלונות ולעיתים גם ממצאים בהאזנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו