מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נזקים נלווים לאסטמהשאלה02/12/2009
אני סובל מאסטמה מגיל צעיר ועברתי כל מיני טיפולים בחיי עד שהחלטתי שספורט זה התרופה הכי טובה.
רציתי לדעת האם במצב מתמשך של קשיי נשימה (אם אני מוותר על המשאפים למניהם גם בזמן התקף ונותן לו לעבור לבד) יכול להגרם נזק כתוצאה מכך? אני בדר"כ מעדיף לא לקחת משאף ולחכות שהנשימה תסתדר מעצמה.
השאלה היא האם יכול להגרם נזק מחוסר חמצן, הרי בנאדם ממוצע מקבל יותר חמצן ממני. אז אולי יכול להגרם נזק מוחי כלשהוא לאדם שסובל מאסטמה במשך שנים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזקים נלווים לאסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו03/12/2009שלום,
התקך אסתמטי יכול לעבור ספונטנית אך גם יכול להחריף עד התקף מסכן חיים ואף מוות. אינך יכול לדעת מראש איך ההתקף הספציםי ימשך. כן מומלץ להעזר בונטולין או בריקלין (מרחיב סמפונות קצר טווח) בהופעת סימפטומים משמעותיים (ללא קשר לטיפול מונע קבוע במידה ויש אנדקציה). נזק מוחי כתוצאה מחסר חמצן יכול להגרם בהתקף קשה עד אבוד הכרה והפסקת נשימה אך לא במהלך הרגיל של אסתמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לטווח ארוך
המשך03/12/2009יש לי משאף בריקלין שאם המצב מחמיר אני לוקח שאיפה אחת ומרגיש כמו חדש.
בשאלה התכוונתי האם יכול להיות נזק מוחי לטווח ארוך לאדם שסובל מתפקוד לקוי של הראות, לדוגמא אדם שחי 10 שנים עם אסטמה כאשר הריאות שלו מקבלות 80% מהחמצן שהוא אמור לקבל [בהנחה והטיפול המונע לא עוזר], האם בעתיד יחוש בכאבי ראש או נזקים כמו אובדן זיכרון או בעיות קוגניטיביות למניהן.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לטווח ארוך
ד''ר שבתאי ורסנו13/12/2009שלום,
אין שום מחקר המצביע על פגיעה קוגניטיבית בחולי אסתמה אלא אם הם עברו אירוע חריף של דום נשימה וכתוצאה נזק מוחי או שהם חיים עם רמות נמוכות של חמצן באופן קבוע ומתנהגים בעצן כמו COPD קשה (מחלת ריאות הנגרמת לרוב מעישון כבד). אפילו בחולי COPD עם רמות חמצן נמוכות קבועות הפגיעה היא בתפקודים קוגניטיביים שלעיתים ביום יום לא חשים בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)