מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפים מחולה אסטמהטבעון04/12/2009
רציתי לעדכן בפורום כמה טיפים שעזרו לי ואולי יעזרו לאנשים אחרים.
אני חולה אסטמה כבר 16 שנה, כמובן שניסיתי מגוון תרופות שבמידה מסויימת הקלו אך לא עזרו לאורך זמן.
גיליתי על עצמי מספר דברי שאולי יעזרו לאנשים אחרים ולכן רציתי לשתף אותכם.
*תזונה - יש קשר ישיר בין התקפי אסטמה לבין תזונה נכונה, לדוגמא אצלי תפוח עץ גורם להתקפים,
כמו כן מוצרי חלב במידה רבה יכולים לזרז אצלי התקפים.
*ברגע שמתחיל התקף אני לוקח סוכריה חמוצה כלשהי וזה עוזר לי לעבור את ההתקף אפילו ללא ונטולין, כמובן שאני מוצא מקום נוח נשען לאחור ומנסה להירגע וזם גם עוזר לעבור התקף ללא ונטולין.
*לא לנסות לנשום עמוק בזמן התקף זה רק מחריף את ההתקף.
*פירות הדר בכמות גדולה יכולים לגרום אצלי להתקף.
*אויר קר יכול לזרז התקף.
אשמח אם יש למישהו עוד טיפים דברים שעזרו לו להעביר התקף ללא כימיקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן כמה אתה
יונתן05/12/2009אתה צודק איך לא חשבתי על זה
אני חולה אסטמה חדש
למה אתה אלרגי?
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 37
טבעון05/12/2009אצלי האסטמה החלה בגיל 21 אבל מאז ועד היום היא מלווה אותי.
אני אלגרי לעשן של סיגריות, ול אויר קר.
חוץ מזה רציתי להוסיף כמה דברים חשובים.
לגבי בדיקות אלרגיה
*הבדיקות לאלרגיה שעושים לנו בקופות חולים לא שווים כלום. למעשה הם שורטים לנו את העור ומה שיוצא זה למה העור שלנו רגיש ולא מה גורם לנו לאסטמה.
יש בדיקה יקרה יותר בשם
RAST
שמוצאת בדיוק למה אנחנו אלרגים אבל בגלל שהיא יקרה הרופאים לא ששים להפנות אליה חולים.
*אם יש לכם החמרה במצב (ליחה, ברונוכיטיס, זיהום בריאות) כל מה שמצריך שימוש בסטרואידים,
אל תוותרו על חדר מלח זה דבר גדול ויעיל.
אני משתדל להשאיר את השימוש בסטרואידים כמוצא אחרון בלבד, משום שהוא גורם לי לפצעים בלשון ומחליש את המערכת החיסונית לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתה בחדר מלח
יונתן06/12/2009היתה בחדר מלח זה עזר
מה תפקודי הראות שלך העים זה השתפר אחרי החדר מלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי ריאות
טבעון06/12/2009פעם אחרונה שבדקתי תפקודי ריאות לפני שנה וחצי
היה בסדר לא זכור לי בדיוק המספר.
אבל מה שיותר חשוב זה שבמשך חצי שנה לא נזקקתי כמעט למשאף.
ולפני זה הייתי משתמש ב 2-4 שאיפות ונטולין ביום, חשוב לי לציין שהלכתי לחדר מלח ביוני שזה גם תחילת הקייץ דבר שמקל אצלי את ההתקפות בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים נוספים להעברת התקף ללא תרופות
אורח24/12/2009שלום,
רציתי לציין שזה מאוד מעניין שהצלחת להגיע לדרכים האלה להקלה בהתקפי הנשימה בכוחות עצמך.
תמשיך לשים לב ולהיות קשוב לעצמך, זו הדרך הטובה ביותר להקלה ואף לריפוי.
יותר טוב מכל תרופה קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין C
טבעון08/01/2010עוד שני טיפים חשובים שעוזרים לי
ויטמין C לפחות 500 מ"ג ביום גם עוזר בתקופות קשות
ושחיה חשוב לחזק את הריאות בצורה פיזית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)