מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה צבא ומה שאחרי...אסטמתית17/12/2009
שלום,
התגייסתי לפי כשנה וחצי ומהרגע שהתגייסתי חלה החמרה חדה במצבי הבריאותי. לקראת הקיץ האחרון חלה רגיעה במצב. כאשר המצב החמיר זה היה כולל התקפי אסטמה באופן יום יומי וקשיי נשימה חזקים בלילה. כיום, לאחר שנגמר הקיץ, אני נוטה שוב(!) ליותר התקפים, יותר מחלות ומערכת חיסונית חלשה. ריריות האף ודרכי הנשימה נוטות ליותר ויותר הפרשות ולרוב מונעות ממני לנשום בצורה שוטפת, חוסמות את דרכי הנשימה בעת הדיבור וגורמות להפרעות שינה בלילה. לפני שהתגייסתי סבלתי מבעיית ריריות כ"צינון יומי" ולא כהפרעת נשימה כבדה. התקפי אסטמה הופיעו רק במצבי מאמץ גופני. יש לי פטור משמירות באזורים שלא מוגנים מקור (שגם עליו אפשר לחלוק) והשבוע הגעתי לשיא, לאחר שחלקו על הפטור ויצאתי מהעמדה לסירוגין לבקשתם, הפרעות הנשימה גברו לאחר שעתיים שמירה בקור והביאו לחום גבוה מאוד, במהלך השבוע התקשתי לנשום.
איך אני שורדת את החורף הקרוב??? מה הסיכוי שאחרי השחרור זה יימשך? איך למנוע את ההמשך?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטמה צבא ומה שאחרי...
ד''ר שבתאי ורסנו18/12/2009שלום,
לא ברור לי האם אובחנת כאסתמטית גם על סמך תפקודי ריאה מתאימים והאם יש לך רקע אלרגי.
בכל מקרה עלייך לבקש הפנייה למרפאת ריאות בחר"פ בכדי לעבור הערכה תפקודית/אלרגית וגם לקבל המלצות טיפוליות מונעות, גם לאסתמה ולא פחות חשוב לנזלת, כולל במידת הצורך "פטורים". לא פחות חשוב מכך עלייך להיות במעקב תקוםפתי על ידי רופא מקצועי. אם את אכן סובלת מאסתמה, המחלה בד"כ נמשכת בגיל הזה אך ניתן לאזנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובחנתי
אסטמתית18/12/2009אכן אובחנתי כאסטמתית בגיל הינקות, לאחר מקרה של פניאומוטורקס כפול ביום הלידה (אובחן כאסטמה ברונכיט). מטופלת בטיפול מונע סרטייד 250/50 פעמיים ביום (לפני הגיוס פעם ביום). אין אלרגיות מאובחנות או מוכרות.
נמצאת במעקב בחר"פ- אובחן שתיפקודי טוב, תקין לחלוטין, נכון לבדיקה האחרונה, אך הרופא טען שלא ברור לו למה, נפח הריאות שלי קטן ממה שהא צריך להיות.. אולי יש השפעה אין השפעה, שיקולך.
כמובן שאחזור לרופא בהזדמנות הראשונה שלי, אך איך אוכל לשפר את האיכות חיים ולהקל על נשימתי בתקופות אלו ללא קשר לרפואה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)