הפסקת סימבורקט באופן עצמאי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הפסקת סימבורקט באופן עצמאי
    יובל
    20/12/2009

הובחנתי כחולה אסתמה לפני שנה ומאז משתמש פעמים ביום בסיבורקט 160 (אני בן 43 ללא מחלות נוספות). לאחר 3 פגישות בקורס בוטיקו (בכללי מדובר בנשימה רק דרך האף , ונשימה קטנה) , אני מרגיש ממש שאין לי צורך במשאף . ידוע לי שזה מינון נמוך ביותר, ידוע לי שזה למניעה ויש צורך לקחת גם שמרגישים טוב , יש לציין שהמדריכה בפרוש אומרת לא מפסיקים הוראות רופא.
    בבדיקת ראות שעשיתי לפני כשבוע היה 85% (בדיקה שהיתה בערב אחרי 12 שעות מלקיחת הסימבורקט).
    שאלתי העיקרית היא - מדוע לא ניתן להפסיק או להפחית לפעם ביום . האם בגלל הסטרודיים (או הפסקתם לאחר כשנה ברצף ) יכולים להיות תופעות שלא קשורות לקוצר נשימה. כגון דום לב וכו'
    בשבועים האלו פעמים לא לקחתי (48 שעות ברצף ) - והעולם לא נשמט.
    מקוה לא לקבל תשובה - "להיבדק ע"י הרופא..."

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/12/2009

התנהגות אסתמה בכל מקרה יכולה להיות מעט שונה, והעדר תסמינים נשימתיים בתקופה ספציפית לא מבטיח העדר תסמיני אסתמה גם בהמשך. יש חולי אסתמה שאינם צריכים טיפול תרופתי קבוע ואין הוראה גורפת לא להפסיק טיפול גם מי שלקח אותו שנים . בגלל אפשרות להחמרה יש לדווח ולהתיעץ עם רופא המטפל (או רופא ריאות) לגבי הפסקת טיפול כהרגשה טובה בזמן נתון אינו מד אובייקטיבי ורצויה מאוד הערכה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו