מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת תפקודי ריאותקארין8503/01/2010
שלום,
אני בת 24,
הייתה לי אסתמת ילדים בצעירותי, סובלת בדרך כלל בחורף מברונכיטיס.
מבצעת פעילות גופנית סדירה ולא מעשנת.
אני סובלת מקשיי נשימה במאמץ גופני גדול (רק בריצה), למעט כך אין לי שום בעיות של שיעול, קוצר נשימה וכו'.
ביצעתי בדיקת תפקודי ריאות והאחוזים שהתקבלו הם:
FVC - 3.39 (88%)
FEV1 - 2.66 (79.1%)
FEV1/FVC% - 78.4 (92.7%
האם ניתן להסיק מסקנות חד משמעתיות מתוצאות אלו או שאתה ממליץ על בדיקות נוספות?
בנוסף - האם אתה ממליץ במקרה שלי על חיסון נגד שפעת החזירים?
תודה רבה,
קארין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין03/01/2010בדיקת תפקודי ריאות בגדר הנורמה , אך דבר אינו שולל אסתמה קלה. קשיי הנשימה במאמץ יכולים להיות ביטוי של אסתמה . במידה וקיים ספק באבחנה יש לפנות לרופא ריאות , אחרי בדיקה יוחלט האם ניתן להסתפק באבחנה של אסתמה או דרושות בדיקות נוספות (לדוגמה, מבחן תגר מאמץ).
לחולה אסתמה (כמו של כל מחלה ריאתית כרונית) מומלץ לקבל חיסון נגד שפעת מכל סוג כסבירות לסיבוכים אצל חולה אסתמה גבוה מאשר באוכלוסיה בריאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)