מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרקואידוזיס וכאבים בצלעותמיכל09/01/2010
שלום רב.אני בת 37, אובחנתי כסובלת מסרקואידוזיס לפני כשלוש שנים לאחר לידת בני. האחבנה היתה עורית וריאתית עי סיטי וביופסיה. סבלתי מהתקף שיעולים ארוך שהיה מלווה בכאבים עזים בצלעות שנמשכו כמה חודשים. לא קיבלתי טיפול. מאז אני ברמיסיה, תפקודי ריאה תקינים (פגיעה קלה בדיפוזיה). לפני כחודשיים חליתי בשפעת (חזירים?) ומאז השיעול אינו עוזב אותי (תפקודי ריאות חלקיים ללא דיפוזיה היו תקינים). ביקשתי מהרופא המטפל הפניה לצילום אבל מה שהכי מטריד אותי אלה הכאבים העזים בצלעות. כבר חודשיים שכל התמתחות, שיעול, עיטוש וכו' גורמים לי לכאבי תופת ובכלל, כל מגע קטן בצלעות הוא בלתי נסבל. האם השיעול הזה גורם לסדקים בצלעות? שרירים תפוסים? מדוע השריר אינו משתחרר ככ הרבה זמן? והדבר שמטריד אותי עוד יותר האם מהיום ואילך כל מחלה וירלית קטנה שלא תהיה תגרום לי לצאת מאיזון לתקופה ככ ארוכה? הכאבים האלה הם משהו שעלי ללמוד לחיות איתו? יש פתרונות? אני ממש מיואשת וכאובה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרקואידוזיס וכאבים בצלעות
ד''ר שבתאי ורסנו10/01/2010שלום,
אם אני מבין נכון הבעייה הראשונית היא שיעול שנמשך חודשיים. כאבי הצלעות בהחלט יתכנו כמשניים לשיעול קשה וממושך. יש צורך לברר את סיבת השיעול. יתכן שיעול על רקע סרקואידוזיס, אולי במקביל אלרגיה ואסתמה (ציינת שאת משתעלת), תרופות שונות כסיבה לשיעול וכיו"ב. ללא בדיקת רופא מומחה ושלילת כל האפשרויות אחת לאחת יהיה קשה להתקדם. במידה צוהרופא המטפל לא מתקדם באבחנה ובטיפול בזמן סביר זכותך לפנות לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה...תוספת
מיכל10/01/2010כבר ביקשתי צילום חזה בכדי לגשת לרופא ריאות. נראה לי לא סביר אסתמה, לא סבלתי מעולם וזה בפירוש התחיל בשפעת ולא נגמר מאז. כמו בתקופה בה התפרצה לי הסרקואידוזיס.
גסטרו זה גם כיוון לבדוק...
בינתיים, האם יעזוא לי אם אקח אטופן או כל טיפול מהקבוצה? הכאבים בלתי נסבלים בעליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוספת
ד''ר שבתאי ורסנו11/01/2010שלום,
הייתי נמנע ממשפחת הוולטרן עד שסיבת השיעול תתברר. נסי להעזר באופתלגין נוזלי או טבליות אלגוליזין פורטה במידה ואינך רגישה לתרופות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)