מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחפתטלי13/01/2010
שלום רב,
אתמול ביקרתי אצל מומחה ריאות בעקבות ct ריאות שעשיתי ובו התגלו מס' צלקות בריאות. הרופא הסביר לי (אני אסמטית 60% תפקודי ריאות) שהסימפונות שלי דיי הרוסים מה שגורם להצטברות של ליחה מרובה. בין היתר הוא שלח אותי לעשות בדיקה של שחפת. שאלתי היא: מה הסיכויים בעקבות אבחנה זו שיש לי שחפת.חשוב לי לציין שבדיקתי באינטרנט ושם ציינו שהתסמינים הם: כאב בחזה, קור לילי, שיעול דמי, שיעול יותר משלושה שבועות, כאב ראש, חוסר תיאבון, ירידת משקל, חיוורון, לעתים קרובות גם יש נטייה בקלות לעיפות, וב-25% הנותרים מופיע (בנוסף מהתסמינים הרשומים לעיל) דלקת חלל החזה, דלקת קרום המוח במערכת העצבים המרכזית, חזרת בבלוטות הלימפה, אנורקסיה, כאבים בחיבור העצמות בעמוד השדרה ולפעמים גם חולשה בשרירי הרגליים.
למעט ברונכיט, שיעול והזעות לילה - כל שאר התסמינים לא היו לי! אני מאוד מודאגת מהבדיקה, בעקבות דבריי אילו - מה הסיכויים שאכן יש לי שחפת.
אודה לתשובתכם המהירה.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שחפת
ד''ר שבתאי ורסנו13/01/2010שלום,
צלקות בפסגות הריאות מעידות לעיתים על שחפת ישנה שנרפאה לרוב בלי שהאדם היה מודע למחלתו. הזעות לילה הן סימפטום שמחייב ברור. זו הסיבה כנראה שהרופא שלח אותך לבדיקה. בנוסף, טיפול בסטרואידים (בעקר בכדורים או זריקות) לזמן מספיק ממושך עלול להעיר מריבצה שחפת שנרפאה. זו עוד סיבה טובה לכך שכדאי לדעת מה מצבך. בכל מקרה אין סיבה לדאגה על פי סיפורך אלא צורך לברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, אך שאלה נוספת - האם
טלי14/01/2010יתכנו צלקות על הראות והרס של הסימפונות בעקבות דלקת ריאות קשה שהייתה לי בילדותי ולא טופלה כראוי?
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
, אך שאלה נוספת
ד''ר שבתאי ורסנו14/01/2010שלום,
דלקת ריאות קשה, בעקר על רקע החיידק סטאפילוקוק זהוב ובעקר בילדות, עלולה לגרום שינויים אנטומיים כרוניים בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)