מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה באבחנת אסטמה.דור שרעבי17/01/2010
שמי דור. אני חייל ומשרת את מדינתינו הקטנה כשנתיים פלוס. לא מזמן התחילו לי שיעולים ממושכים עם הרגשות של קוצר נשימה במקרים קיצוניים יותר, והרגשת "צפצוף" מהסימפוניות - כמעט על בסיס יומיומי.
רופאת היחידה הורתה לי (אחרי מעקב קצר) ללכת לרופא ריאות. רופא הריאות פקד עליי לעשות את בדיקת התגר מטכולין. ולהלן התוצאות:
בנשימה ונשיפה רגילה ללא החומר אחוזי החמצן שלי (אם זה נכון להגיד ככה) היו על 79%.
לאחר נשימת החומר תגר מטכולין בריכוז של 0.2, האחוזים ירדו ב 4.5%.
לאחר נשימת החומר תגר מטכולין בריכוז 0.6 נצפתה ירידה של 6.1%.
לאחר נשימת החומר בריכוז 1.9 נצפתה ירידה של 12%.
ולאחר נשימת החומר בריכוז 5.67 נצפתה ירידה של 24%.
לאחר לקיחת ונטולין ומנוחה, עליתי שוב עם הזמן ל 76% בערך כמו בהתחלה.
אחרי ההקדמה המרתקת הזאת באה שאלתי...
האם תוצאות המבחן מעידות על כך שיש לי אסטמה? הרופא לא מוכן לרשום לי סעיף ליקוי למרות שאני מטופל במשאפים.. דבר שלא יעלה על הדעת כי אני חייב שיכירו במחלה שלי להתייחסות הולמת.
בברכה, דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין17/01/2010לפי מקובל בתגר מטאכולין - מודדים FEV1 ולא חמצון. לפי הממצאים מדובר במבחן תגר חיובי שיכול להתאים לאסתמה אך קיימות עוד מחלות בהן תגר מטאכולין יכול להיות חיובי. חשובה כאן הערכה קלינית (אנמנזה). יש לחזור לרופא ריאות שהפנה לתגר מטאכולין לצורך השלמת איבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה קטנה
דור שרעבי20/01/2010הרופא אמר לי בטון מזלזל: "אין לך כלום" , לא בדק אותי או שאל לשלומי וסילק אותי כעבור 3 דק כדי להספיק עוד אנשים. בגלל חוסר היחס שלו רציתי חוות דעת שניה שחשבתי שאפשר להשיג לפי הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין21/01/2010יש לפנות ליועץ ריאות כדי שיקבל החלטה על סמך כל הנתונים (כולל אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקות עזר שתגר מטאכולין היא אחד מהן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)