בעיה באבחנת אסטמה.

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בעיה באבחנת אסטמה.
    דור שרעבי
    17/01/2010

שמי דור. אני חייל ומשרת את מדינתינו הקטנה כשנתיים פלוס. לא מזמן התחילו לי שיעולים ממושכים עם הרגשות של קוצר נשימה במקרים קיצוניים יותר, והרגשת "צפצוף" מהסימפוניות - כמעט על בסיס יומיומי.
    רופאת היחידה הורתה לי (אחרי מעקב קצר) ללכת לרופא ריאות. רופא הריאות פקד עליי לעשות את בדיקת התגר מטכולין. ולהלן התוצאות:
    בנשימה ונשיפה רגילה ללא החומר אחוזי החמצן שלי (אם זה נכון להגיד ככה) היו על 79%.
    לאחר נשימת החומר תגר מטכולין בריכוז של 0.2, האחוזים ירדו ב 4.5%.
    לאחר נשימת החומר תגר מטכולין בריכוז 0.6 נצפתה ירידה של 6.1%.
    לאחר נשימת החומר בריכוז 1.9 נצפתה ירידה של 12%.
    ולאחר נשימת החומר בריכוז 5.67 נצפתה ירידה של 24%.
    לאחר לקיחת ונטולין ומנוחה, עליתי שוב עם הזמן ל 76% בערך כמו בהתחלה.
    אחרי ההקדמה המרתקת הזאת באה שאלתי...
    האם תוצאות המבחן מעידות על כך שיש לי אסטמה? הרופא לא מוכן לרשום לי סעיף ליקוי למרות שאני מטופל במשאפים.. דבר שלא יעלה על הדעת כי אני חייב שיכירו במחלה שלי להתייחסות הולמת.
    בברכה, דור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה באבחנת אסטמה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    17/01/2010

לפי מקובל בתגר מטאכולין - מודדים FEV1 ולא חמצון. לפי הממצאים מדובר במבחן תגר חיובי שיכול להתאים לאסתמה אך קיימות עוד מחלות בהן תגר מטאכולין יכול להיות חיובי. חשובה כאן הערכה קלינית (אנמנזה). יש לחזור לרופא ריאות שהפנה לתגר מטאכולין לצורך השלמת איבחון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קטנה

דור שרעבי
    20/01/2010

הרופא אמר לי בטון מזלזל: "אין לך כלום" , לא בדק אותי או שאל לשלומי וסילק אותי כעבור 3 דק כדי להספיק עוד אנשים. בגלל חוסר היחס שלו רציתי חוות דעת שניה שחשבתי שאפשר להשיג לפי הנתונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    21/01/2010

יש לפנות ליועץ ריאות כדי שיקבל החלטה על סמך כל הנתונים (כולל אנמנזה, בדיקה גופנית ובדיקות עזר שתגר מטאכולין היא אחד מהן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו