אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסטמה
    דני
    18/01/2010

שלום.

אני סובל מאסטמה קלה עד בינונית ונוטל באופן קבוע סימביקורט 320 פעמיים ביום, ועוד כמה שאיפות של ונטולין במשך היום.

כעת אני מצונן מאוד, ובדרך כלל הצינון נשאר אצלי זמן רב מהנורמה, וגם אחר כך נשארים תופעות לוואי לזמן לא קצר.

רציתי לשאול מה עלי לעשות כדי להקל על כך, ואולי גם למנוע הכבדה באסטמה, האם עלי להוסיף במינון הוונטולין, או עדיף להגביר מינון של הסימביקורט?

שאלה נוספת היא, האם באופן כללי עדיף לי למעט משאיפת ונטולין ככל האפשר, או שמא עדיף לי ליטול כל אימת שאני מרגיש צורך בכך, לאיזון תיפקוד הריאה.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    19/01/2010

זיהום בדרכי אויר מחמיר אסתמה אצל הרבה חולי אסתמה, גם אלה מאוזנים היטב. טיפול תרופתי לאיזון אסתמה באופן קבוע וטיפול להחמרות של אסתמה צריך להבחן לגופו של עניין. לא תמיד תסמינים רספיראטוריים קשורים לאסתמה בלבד, לאור זה במקרה והחמרת אסתמה אינה מסתיימת עם תום זיהום בדרכי אויר - יש לבצע תפקודי ריאות ולהגיע לבדיקת רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו