מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימה ומחסור בחמצןרוני23/01/2010
שלום רב, לפני כשבועיים התחלתי לחוות קשיים בנשימה והרגשת מחסור בחמצן.
פניתי לרופאת המשפחה שנתנה לי ונטולין(יש לציין שעוזר אך לא להרבה זמן ויש תחושת מחנק מסוייימת באזור הגרון) בנוסף בבדיקת חמצן בדם שעשתה לי התקבל נתון של 94%,האם זה נמוך?
אינני מעשן באופן קבוע,ממוצע של 5-6 סיגריות בשבוע במשך כשמונה שנים ואני בגיל 34.
מעולם לא חוויתי הרגשות דומות,למעט רגישות ידועה אצלי לאבק הבית ואלרגיות עונתיות,דבר המתבטא בנזלת אלרגית ואף סתום,בנוסף מתועד מקרה אסמטי בגיל 6.
אני די חושש מהתדרדרות המצב והחלטתי להפסיק לעשן בכלל, יחד עם זאת אני תוהה אם י ישנה דרך גם להפסיק להשתמש במשאף ולחזור לאורח חיים רגיל מבחינת נשימתית.
בנוסף האם עלי לחשוש שמא ישנו דבר אחר בריאות הגורם לאסטמה שלי ואם כן מה מומלץ כעת לבצע על מנת לטפל במצב לפני שייתפתח ויחמיר.
האם פעילות גופנית בחדר כושר יכולה גם לעזור לי ,כלומר סיבולת לב ריאה ובכך אולי אתגבר על התסמינים של קוצר נהנשימה המלווים אותי בשבועיים האחרונים?
אודה תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוצר נשימה ומחסור בחמצן
ד''ר שבתאי ורסנו24/01/2010שלום,
ריוי חמצן 94% לגילך הוא מעט נמוך אך המצב עשוי גם להשתנות לטובה. עלייך לבצע בדיקה של תפקודי ריאה בכדי להעריך את חומרת האסתמה שלך גם לפםי פרמטרים אוביקטיביים ולברר באמצעות ביקורת רופא ריאה באיזה טיפול עלייך להמשיך. הפסקה מוחלטת של עישון הוא הצעד הראשון אך לא בהכרח היחיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד חמצן בדם ורמת דיוקו
יגאל30/01/2010רוני שלום,
ברצוני להוסיף ולאמר כי רמת הדיוק של מכשיר מודד חמצן בדם או פאלס אוקסימטר היא במקרה הטוב פלוס/מינוס 2% כך שמומלץ תמיד לבצע מספר בדיקות ואף לשאוף לאמת תוצאה עם מכשיר סטורציה אחר.
גורם נוסף אשר עשוי לעוות את התוצאה היא תופעה של ידיים קרות אשר לעיתים מקורן בפרפוזיה נמוכה או אספקת דם לא נאותה לאצבע המודדת.
מנסיוננו, ישנם גם רבים אשר אינם ממתינים פרק זמן מספיק, רוב מדי החמצן-דופק "מתבייתים" על תוצאה נכונה רק לאחר כ-15 שניות בכדי לאתר אחר רמת האוקסיהמוגלובין ולשקף תוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווי חמצן בדם
שיראל29/06/2010יגאל
קראתי את התגובה שלך על שימוש במכשיר שמודד רווי חמצן ורציתי לספר לך שאני משתמשת במכשיר ישראלי של SPO MEDICAL כבר שנה וחצי ואין לו שום בעיה לקרוא את התוצאות נכון גם לגבי אצבעות קרות- אני סובלת מבעיה זו והוא תמיד קרא לי את התוצאה.
פשוט צריך לדעת לחפש את המוצר הנכון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)