צלקות בריאות ובעיות בתפקודי ריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• צלקות בריאות ובעיות בתפקודי ריאה
    טלי
    25/01/2010

שלום רב,

לפני שבועיים ביקרתי אצל מומחה ריאות בהמשך לבדיקת CT חזה שעשיתי. אני מאובחנת כאסמטית עם תפקודי ריאה 60%. ההבחנה של הרופא בעקבות תוצאות ה-CT הייתה כדלקמן:
    מספר צלקות על הריאות, סימפונות דיי הרוסים כהגדרתו, ברונכיאטיטיס.
    הוא הסביר לי שצריך לנסות ולשקם את הריאות/סימפונות על כן קיבלתי את הטיפולים הבאים:
    אנטיביוטיקה למשך 3 חודשים (1 כדור ביום)
    פיזיוטרפיה לצורך הוצאת ליחה מהגוף
    אינהלציה 2 ביום עם מי מלח מרוכזים 5%
    משאף symbicort פעמיים ביום

קיבלתי תוצאות לבדיקת דם שעשיתי - אודה לך אם תוכל להגיד לי מה המשמעות והאם יש מקום לדאגה בעקבותם:

* (.........) (ANTITRYPSIN A1 216.00 MG/DL ( 90.00- 200.00)
    * (.........) ( CRP 10.80 MG/L ( 0.00- 5.00)

בתודה מראש,
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקות בריאות ובעיות בתפקודי ריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    28/01/2010

שלום,
    הטיפולים שאת מקבלת נשמעים לי במקום. האנטיביוטיקה כנראה כטיפול מניעתי. יחד עם זאת יש לברר האם הסימפונות הזדהמו באספרגילוס (מין פטריה) שעלול לגרום בחולי אסתמה לתסמונת ABPA וברונכיאקטזיות. בנוסף, יש לברר האם יש חסר במערכת החיסון כגון ירידה ברמת הנוגדנים בדם. התעניני אצל הרופא האם הוא התייחס לאפשריות אלו. בנוסף עלייך לקבל חיסונים, ובכל פעם שהליחה מתמגלת לשלוח דגימה לתרבית ולהתחיל טיפול אנטיביוטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן הופנתי לעשות את בדיקת הליחה

טלי
    28/01/2010

שהזכרת (טרם התקבלו תוצאות) , אך ברשותך - האם תוכל להתייחס גם לתוצאות הבדיקות שקיבלתי (התוצאות בשאלה המקורית שלי), האם תוכל לפרט באילו חיסונים מדובר?

תודה,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: טלי

ד''ר שבתאי ורסנו
    29/01/2010

שלום,
    הערכים של שתי הבדיקות הם מוגברים כסימן לדלקת והם אינם ספציפיים למחלה מסויימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות לבדיקת ליחה

טלי
    04/02/2010

שלום רב,

להלן תוצאות לבדיקת ליחה שביצעתי, אודה לך אם תוכל להגיד לי האם יש מקום לדאגה:
    SPUTUM-BACT BRANHAMELLA CATARRHALIS
    SPUTUM MICROSC.
    EPITHELIAL CELL מעט
    LEUKOCYTES +
    PULM.MACROPHAGE +

תודה מראש,
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו