מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שעול וקוצר נשימהערן גורל07/02/2010
ד"ר שלום,
זה החורף הרביעי ברציפות שקוראת אצלי אותה תופעה. אני מקבל כאב גרון קל שנמשך מספר ימים. לאחר מכן אני מקבל קוצר נשימה (תחושה של אסטמה) ואני מתחיל להשתעל שעול יבש ובלתי נפסק. קוצר הנשימה והשעול נמשכו בעבר כשלושה עד ארבעה חודשים. בשנים הקודמות הלכתי לרופאים והם נשמעו אובדי עצות. נתנו לי אנטיביוטיקה, ואמרו לי לשאוף Budicort ו – Bricalin אך זה לא עזר. לאחר מספר חודשים, בהדרגה השעול פחת והנשימהחסרה לתקינותה.
האם יש לך עצה מה עלי לעשות או לתת לזמן לעשות את שלו?
תודה
ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעול וקוצר נשימה
ד''ר שבתאי ורסנו07/02/2010שלום,
שיעול שנמשך 3-4 חודשים נחשב שיעול כרוני וכמובן יש לברר את סיבתו. הסיבות יכולות להיות רבות כוללצ שיעול אסתמטי, שיעול עקב עליית חומצה לושט, נזלת אחורית ועוד. עלייך להבדק על ידי רופא ריאות מומחה כולל תפקודי ריאה, תגר מטאכולין במקרה הצורך, תבחינים לאלרגנים נשאפים, בדיקת אף אוזן גרון וכיו"ב לפי כיוון הבדיקות הראשונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נזלת אחורית?
אורית08/02/2010חשוב לי לדעת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה זה נזלת אחורית?
ד''ר שבתאי ורסנו21/02/2010שלום,
הכוונה היא לנזלת שגולשת לאחור מהאף אל תוך הלוע. לעיתים אין נזחלת חיצונית ולעיתים במקביל לנזלת חיצונית. לרוב סיבת הנזלת עלולה להיות זהומית או אלרגית. יש לטפל בסיבת הנזלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אחורית
שלומי04/05/2013שלום ד"ר ורסאנו.
יש לי נזלת אחורית באופן קבוע מעל לשנה.הדבר מקשה עלי בחיי היום יום ויותר מזה,אני ממש אבל ממש מיואש מהמצב. אני לא יכול לעבוד, אני לא יכול לבלות ובקושי אני יכול לישון. אבל בבוקר זה הכי גרוע לאחר שכל הלילה הנזלת מתאספת בגרון אני צריך להוציא אותה בכוח בבוקר וזה סיוט.
עברתי ניתוח fess מסובך.לאחר מכן נמצאתי אלרגי לחתולים,עצים וכרדיות אבק.אני עושה דיקור סיני ומחכה לבדיקת אלרגיה לאלכוהול ומזון.
אני לוקח אריוס,לעיתים קרובות דקסמול סינוס,אני מזריק מי מלח ומשתמש בפליסקונס.
שום דבר לא עוזר.
לאחר מאכלים מסוימים כמו דברי חלב,תפו"א, ביצה,קשיו וכן לאחר שתיית וודקה המצב מחמיר ממש נהיה לי ברז של נזלת אחורית וגם עשן מכל סוג שהוא סיגריות,נרגילות,פיח של אוטובוסים וכן ריחות מסוימים כמו מטהרי אוויר,דאודורנט ממש מחמירים לי את המצב.
מבחינת המחלקה ל א.א.ג. בתל השומר הניתוח עבר בהצלחה ואין להם כל דרך לעזור לי יותר.תחושת בטן שלי שהניתוח ממש לא הצליח וכן הם מסרבים בכל תוקף לעשות לי mri מה שעוד יותר מגביר את חשדותיי.ביקשתי אשפוז ומעקב אך נתקלתי בסירוב.
השתדלתי כמה שיותר לתמצת לך את אירועי השנה החולפת בתקווה שיהיה לך שבב של מידע שיוביל למציאת הבעיה וכן לפתרונה.
עדני שלומי.
אתקשר אליך בכל מקרה באופן פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אחורית
שלומי06/05/2013שלום ד"ר ורסנו.
האם יש לך תשובה בשבילי?
ראה ב"שלומי- נזלת אחורית"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נזלת אחורית - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו06/05/2013שלום,
ישנם מקרים שהם עקשניים לטיפול. נסה לפנות לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)