סרקואידוזיס ודלקת ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס ודלקת ריאות
    דנה
    07/02/2010

אני בת 41. לפני שנה התגלתה אצלי מחלת הסרקואידוזיס- תסנינים רבים עפנ"י שתי הריאות.
    בשבוע האחרון אני סובלת משיעול חזק(ממש על גבול הנחנקת) צפצופים , כאבים בגב. לאחר צילום בית חזה צויין כי בהשוואה לצילום של לפני שנה- נוספו מוקדים נוספים בבסיסי הריאות.
    האם ניתן להבין מכך שזו דלקת ריאות? או שמא המחלה החריפה?
    האם מחלה כזו יכולה להעלם כמו שקראתי? הרי הריאות מלאות בתסנינים רבים מאד.
    אני מקבלת טיפול-אנטיביוטי- האם משתמע שמדובר בדלקת בריאה?
    כשהתייעצתי עם רופא פרטי הוא המליץ לי לא לקחת סטרואידים. במהלך השנה ערכתי כל 3 חודשים תפקודי ריאות שהיו בגדר התקין (79%) עם ירידה קלה בדיפוזיה.
    האם ניתן לטפל במחלה דרך הרפואה המשלימה? הומאופט? דיקור?
    אודה לתשובות
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרקואידוזיס ודלקת ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקואידוזיס ודלקת ריאות

ד''ר שבתאי ורסנו
    07/02/2010

שלום,
    בהחלט יתכן כי מחלת הסרקואידוזיס מתקדמת. אם לא היה חום במהלך התלונות האחרונות ספק גדול האם מדובר בדלקת ריאות זהומית. ת]פפקודי הריאה להבנתי אינם תקינים. איני מכיר טיפול אלטרנטיבי לסרקואידוזיס.
    עלייך לחזור ולהבדק ברצינות על ידי מומחה ובנוסף יש להעריך מעורבות של מערכות אחרות בסרקואידוזיס (איסוף שתן לסידן כמותי, בדיקת עיניים לסרקואידוזיס, א.ק.ג).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו