מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך מהודעה קודמת לגבי פענוחאסמתי10/02/2010
שוב תודה על הסבלנות ומהירות התגובה
כתבת "הפרעה חסימתית בזרימת האויר בסמפונות." האם הכוונה לאסתמה?
הבדיקה נערכה לפני שנה והרופא נתן לי סימבורטק 160 פעמים ביום, בהתחלה עזר אולם לאחרונה עדין קושי בלקיחת אויר לעומק הראות .למרות שב-2 הבדיקות האחרונות כל 3 חודשים היו תוצאות של %79 ו 84% (FVP1 ) הרופא טוען שזה תואם לאדם ממוצע ולהמשיך עם הסימבורטק 160 פעמים ביום.
אבל עדין יש לי קושי ואיכות החיים מאוד ירדה בעקבות זאת (כל הזמן אני מתעסק עם הנשימה)
מה זה בדיקות מטכולין? שאני רואה כל הזמן שאנשים עושים (לא הבנתי את ההבדל בין בדיקת הנשיפה שעשעיתי למטכולין) , לעולם לא עשיתי צילום ראות או סי טי , האם זה יעזור במשהו לפענח את הבעיה. כל הזמן כותבים שחולי אסמה עם תרופה נכונה חיים כרגיל, אבל אני ממש לא חי רגיל כבר מס חודשים (דרך אגב אני אלרגי לאבק ולא היו לי התקפות בשנה האחרונה)
שאלה מוזרה נוספת מה ההבדל בין קוצר נשימה לאסתמה ? אני יכול להגדיר את עצמי ב-3 החודשים האחרונים כאדם בעל קוצר נשימה במשך 18 שעות ביום (בלילה אני בסדר משום מה) ,האם זו הגדרה של התקפת אסתמה , או אסתמה בלתי מאוזנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פענוח
ד''ר שבתאי ורסנו11/02/2010הי,
באסתמה יש הפרעה חסימתית שמשתפרת (הפיכה) לאחר שאיפת ונטולין למשל. בתוצאות שהצגת אין בדיקה לאחר ונטולין. אם בעבר ביצעו בדיקה כזו והיא תאמה הגדרה של אסתמה הרי זו האבחנה. חסימה יכולה להיות גם במחלות אחרות למשל כתוצאה מעישון אך אז ההפרעה אינה הפיכה.
אסתמה זו מחלה וקוצר נשימה זה סימפטופם משותף להרבה מחלות.
לפי התוצאות שהצגת ותלונותיך אתה לא מאוזן. במקרים כאלו מינון הסימביקורט מועלה לשתי שאיפות של 160 גם בבוקר וגם בערב, ולעיתים תוספת של תרופות אחרות אם אין שיפור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)