מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החמרה באסטמהסיון17/10/2007
שלום דוקטור ,
אני סובלת מאז גיל 5 מקוצר נשימה , בגיל 12 חלה החמרה ,הכוללת אשפוזים מתן סטרואידים במינון גבוה, למשך תקופות ארוכות , לאחר מכן ביגל שבין 17-18 חל שיפור , וזה אומר בין 2-3 הנאלציות בשבוע ואז בזמן ההריון לפניי שנתיים וחצי חלה החמרה קשה בהתקפים וזה אומר שבין 5-6 שעות אני נחנקת לגמריי וצריכה הנאלציה ,
ובנוסף שוב אשפוזים ומתן סטרואידים דרך הפה ,ודרך הווריד , לאחר הלידה המצב עוד יותר החמיר וכל פעם שפניתי לרופא היו מזריקים לי דיפרוספן ולהמשיך עם אנהלציות , מאז אני מטופלת לערך כל 4 שעות עם הנאלציות , סימביקורט 4 פעמים ביום +כדורים לאלרגיה , באשפוז האחרון לפני שה תפקודי הריאות היו בגדר התקין ,אך לאחר ונטולין חלה עלייה בזרימת האוויר של 30% , ולכן החליטו שאולי אתאים לטיפול בזריקה החדשה קסולר , הבעיה הגדולה שבחודש האחרון חלה החמרה נוספת וזה אומר שהאנאלציה כבר בקושי עוזרת , אין לי למה לפנות לבתי חולים שם הם ממלאים אותי בסטרואידים שעוזרים רק לזמן קצר ורק מנפחים אותי כמו בלון ,לכן פניתי לרופא פרטי שהיום בדק ומצא החמרה בתפקודיי הריאות שעומדים על 50% ללא תרופות , ולאחר מרחיבי סימפונות התפקוד מעלה עליה בזרימה של כ-30% למרות זאת עדיין יש לי קושי בנשימה שחוזר אחריי שעתיים שלוש
היום הרופא איבחן אצלי אלרגיה קשה של 2 או 3 אלרגנים והודיע לי שזה לא מה שהוא חשב רק אלרגיה בקנה הנשימה העליונות אלא עקב תפקודיי הריאות הלקויים יש בעייה דם בדרכיי הנשימה התחתונות קיבלתי היום סינגולאייר +משאפים לאף לנטרל את האלרגיה הקשה שכנראה מפתחת את ההתקפים הקשים , להמשיך ולקחת סיביקורט 2 בוקר ,2 ערב + כדור אריוס לאלרגיה ובקרוב להתחיל חיסונים פעמיים בשבוע ,
אז דוקטור תימצתתי לך שנתיים של סבל רב בחצי דף אודה לך אם תאמר לי מה זה אומר 50 % תפקודי ריאות האם זה רק מתדרדר למטה , האם הטיפול שהרופא הפרטי נתן לי יעזור , אני כבר לא יודעת מה יהיה איתי ההתקפים קשים בכל מקום אני צריכה את האנאלציה בבית בעבודה ברחוב מה עושים
להתראות ותודה רבה על ההקשבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להחמרה באסטמה
סיון17/10/2007דוקטור רציתי להוסיף שעשיתי בדיקת IGE והתשובה היא 270 וברצוני לציין שתפקודיי הריאות בשנה שעברה היו בין 80%-90% איך זה שהגעתי למצב של 50% ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החמרת אסתמה
ד''ר שבתאי ורסנו19/10/2007שלום,
אסתמה היא מחלה דינמית ולכן התפקוד היום יכול להיות תקין ולמחרת 50%. האסתמה שלך נשנעת כאסתמה עם מהלך קשה ויש להוציא מחשבון כל מיני טריגרים שעלולים להחמיר אותה. בנוסף, יתכן מאד שמבחינת קריטריונים לקבלת טיפול בזרקיות XOLAIR את מתאימה. היוועצי ברופא שלך.
כל טוב,
ד"ר שבתאי ורסנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפים להקלה באסטמה
מירב22/10/2007שלום,
יש לי אסטמה המוגדרת קשה.
גם אני טופלתי במגוון הסטנדרטי של התרופות לאסטמה, וגם לי לא מצאו את התרופה המתאימה.
אני רוצה להמליץ על מספר דברים שעוזרים לי להקלה באסטמה. אלו דברים שצריך לעשות באופן קבוע, כל יום. ביום בו אני לא מתרגלת (והנה כבר רמז) אני מרגישה באותו היום, ובעיקר באותו הלילה פחות טוב:
קודם כל קניתי, בכספי הסיוע של קופת החולים, מכשיר אינהלציה. (100 שח)אם אני לא מרגישה טוב, אני פשוט עושה אינהלציה. כך אני בשליטה, ואני לא צריכה להגיע לבית החולים (חמסה חמסה).
הטיפ שלי הוא תרגיל (תרגילי) הרפיה:
גיליתי ששרירי בטן מסייעים לי לנשום הרבה יותר טוב! לאחר הלידה שרירי הבטן נעשו רפויים. זו כנראה הסיבה להדרדרות מצבי לאחר הלידה. לכן, כל ערב, מול הטלביזיה אני עושה תרגילי בטן.
דבר שני, עדיין לא לקום מהשטיח מול הטלביזיה: לגרום לגמישות הצואר. גם זה מסייע לי בנשימה. וזו הדרך: לעשות עמידת נר (עקום גם נחשב) לאחר מכן להמשיך להוריד את הרגליים לכיוון הראש.. כמה שיותר. עוד קצת. זהו. הכי טוב אם אפשר לגעת עם אצבעות הרגליים מעבר לראש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפים להקלה באסטמה
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2007שלום לנותנת ה"טיפים",
ברצוני להזהיר אותך ואת הגולשים כי שימוש קבוע באנהלציות בכלל או כטיפול יחיד באסתמה יש בו סכנה להחמרת המחלה. ראו בנושא זה שאלה של גולש לפני ימיםפ בודדים.
לגבי טיפים של הרפיה אין לי שום התנגדות, שוב כתוספת ולא כתחליף לטיפול רפואי.
בברכה,
ד"ר שבתאי ורסנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)