כמות הנזק בעישון נרגילה וסיגריות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כמות הנזק בעישון נרגילה וסיגריות
    חסוי
    22/03/2010

בשבוע האחרון יצאתי כל יום וישבתי עם חברים,
    עישנו ביחד נרגילה כל ערב (5 לילות), בנוסף עישנתי במשך כל חמשת הימים בסביבות 15 סיגריות.
    עכשיו אני עושה הפסקה ולא מעשנת כמה זמן.
    1.כמה זמן לעשות הפסקה בכדי שהריאות קצת יתנקו ולא ינזקו משמעותית?
    2.כמה נזק 5 הלילות האלה גרמו לי?
    (לפני כן עישנתי בתדירות של - נרגילה פעמיים בחודש וסיגריות, 5 בחודש.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות הנזק בעישון נרגילה וסיגריות

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/03/2010

שלום,
    מקובל ברפואה כי גם סיגריה ביום לאורך שנים גורמת נזק בריאותי. בעישון האפקט המצטבר לאורך זמן הוא המסוכן לבריאות. עישון הנרגילה שאת מעשנת יש לו פוטנציאל לגרימת התמכרות לניקוטין שבטבק הנרגילה עם אפשרות סבירה שבהמשך תמשיכי בשל כך לעשן סיגריות גם אם כעת זה נראה לך בשליטה. בעשן נרגילה למרות המעבר דרך מי המיכל יש כמויות גדולות של מתכות מסרטנות, כימיקלים וחלקיקים מזיקים וגם ניקוטין. הפסיקי כל עוד את יכולה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה,בחילות וגלי חום

רות
    25/03/2010

אני בת 33 ומזה שנה וחצי אני סובלת מתחושה כללית לא טובה. עליי לציין שהייתי בריאה ללא עבר רפואי.
    כל הסיפור החל כשהייתה לי ליחה שלא ייצאה והתקף נשימה כמו קוצר והרופא נתן לי דוקסילין גרם לנפיחות בטנית עד היום.
    ואז גילו לי חיידק הליקובקטר לאחר תלונות של בחילות וקשיי נשימה נתנו לי שוב אנטיביוטיקה לאחר חודשיים. אחרי שזה לא עזר נתנו לי בפעם השלישית טבעציקלין ופיתחתי אלרגיה לתרופה עם תסמינים של בחילות סחרחורות, גלי חום וקשיי נשימה מלוום בשיעולים יבשים גם בשכיבה.
    כל זה היה לפני שנה ועד היום יש לי התקפי נשימה וימים שלמים של הרגשה שלא נכנס לי אויר בצורה תקינה בליווי של בחילות,גלי חום ולעיתים סחרחורות. הייתי אצל אף אוזן גרון שטען שרואה אדמומיות שנראית כמו ריפלוקס והתחלתי לקחת אומפרדקס והיה שיפור ממש קל והפסקתי אחרי שלושה חודשים. אני כבר מיואשת...תפקודי ריאות מלאים היו תקינים.אצל האלרגולוג הבדיקות היו תקינות וגם הגסטרו..
    מה אתה מציע שאעשה?
    תודה,
    רות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה,בחילות וגלי חום

ד''ר שבתאי ורסנו
    26/03/2010

שלום,
    על פי תאורך ספק אם תלונותייך נובעות מבעייה ריאתית /נשימתית. התייעצי עם רופא פנימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו