מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קוצר נשימה קיצונייעל28/03/2010
אני בת 50 עישנתי 25 שנה (לצערי) והפסקתי לפני חודשיים בערך לאחר שהרגשתי קשיי נשימה
בעלייה במדרגות או פעולות כמו החלפת מצעים .
בCT בטני שנערך בסוף 2008 נראה ממצא : קשר לא סדיר ב LLL בקצה הסריקה, אבחנה מבדלת בין תהליך דלקתי שרידי לתהליך שאתי להמשך בירור ט"מ חזה.
לצערי רופא המשפחה לא התייחס לנושא לא טיפל ולא אמר לי דבר בנושא.
בתחילת פברואר השנה שאפתי בטעות אקונומיקה וכלור בזמן נקיונות בחדר אמבטיה ולמחרת לאחר
צביעת רהיטים מדוללים בטרפנטין התחלתי להרגיש קוצר נשימה קיצוני וגרד בגוף.
נשלחתי ל CT ריאות שנעשה ללא הזרקת יוד כיוון שהרגשתי לא טוב והממצאים הם:
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי, במיצא או בשערי הריאות
כלי הדם הגדולים במיצר בטווח תקין במגבלות העדר הזרקת יוד.
הלב תקין בגודלו ללא תפליט פריקקדיאלי
לא הודמו תפליטים פלאוליים דו"צ
פרנכימת הריאות ללא תסנין
בריאה השמאלית LLL מודגם ממצא בעל גבולות בלתי סדירים בגודל 7X12 מ"מ. יתכן קשור ל AVM ? הודגם חלקית בבלבד בבדיקה הקודמת על כן לא ניתן להשוות במדויק.
ישנו עיבוי של סדק רוחבי מימין באורך 1.8 ס"מ, הודגם ב CT קודם מדד כ1.6 ס"מ
מעבר חזה בטן- אבנים בכיס המרה אדרנלים תקינים.
בקרתי אצל רופא ריאות שאמר לחזור על ה CT בעוד 3 חודשים עם הזרקת יוד.
לא נתן לי שום טיפול - ההמצא הנחשד הוא pituitary microadenoma
עשיתי תיפקודי ריאות בסיסים והתוצאה היא תקינה
עשיתי גסטרוקופיה והיא תקינה לעט שנמצא חיידק הליקובקטור פרי
עשיתי אקו לב לפני שבוע והוא נמצא תקין.
לפני שבוע יצאו לי פצעונים משני צידי בתי השחי ומעט על החזה - שלא עוברים גם לאחר מריחה של משחהאנטביוטית
המצב שלי להיום ממש גרוע יש לי קשיי נשימה איומים אפילו סתם בישיבה או בחצי שכיבה .אחרי מאמץ גופני שמערב תנועת ידיים זה מתגבר אף יותר. תחושה כאילו אין לי אוויר. לפעמים תחושה של כאב בגב .
רופא המשפחה מתעקש על בדיקת ארגומטריה ללב השבוע ואני לא יודעת אם זה נחוץ ואם אני מסוגלת לעמוד במאמץ כזה. אני בקושי נושמת בהתנהלות אלמנטרית.
דווקא אחרי הליכה במישור אני חשה הקלה מסויימת
אני ממש נואשת וחסרת אונים אין לי מושג מה הבעיה. אשמח אם תוכל להדריך אותי מה עלי לעשות
תודה ענקית מראש סליחה על האורך וחג שמח !!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה מתקדם
יונתן29/03/2010לפי תאורך אולי מדובר ב copd ואמפיזמה כתוצאה ישירה מעישון
תביני העישון מגרה את המערכת הנשימה וגורם לדלקת כרונית בדרכי הנשימה כמו כן המפיזמה היא הגדלת נדיות הראיה וכניראה שאת לא מצליחה לספוג אויר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דניאל סטרובין01/04/2010ממצא ריאתי הינו קטן ואינו יכול להסביר קשיי הנשימה , במיוחד בדרגה של קשיי הנשימה במנוחה. במקרים של תפקודי ריאות תקינים , לא מדובר במקור ריאתי לקשיי הנשימה. לכן המשך בירור הוא הגיוני כדי למצוא סיבה לקשיי הנשימה.
במידה לא מוצאים פטולוגיה שמסבירה קשיי הנשימה , יש מקום לבצע תפקודי ריאות מלאים כולל דיפוזיה . אחרי זה רצוי להתיעץ עם רופא ריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)