הפסקת תרופה לאסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הפסקת תרופה לאסטמה
    הדר
    29/03/2010

שלום, בת 24, לאחרונה התגלה קוצר נשימה שהוגדר קל.
    קיבלתי טיפול מניעתי - פליקסוטייד (דיסקוס, בצורת אבקה) 250 מק"ג, 2 שאיפות ביום, וסינגולר 10 מ"ג, כדור 1 ביום.
    אני נוטלת את התרופות כמעט שבועיים, אך אני חשה כי הכדור גורם לי לתופעות לוואי. רציתי לדעת האם אוכל בשבוע הקרוב (עד שאוכל לראות את מומחה הריאות אחרי החג) לקחת רק את הפליקסוטייד, ולוותר על הכדור? האם להפסיק את שניהם? מה עליי לעשות?
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת תרופה לאסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    01/04/2010

במידה ואובחנה אסתמה , טיפול הינו הגיוני מאוד. במקרים בהם קיממות תופעות לוואי , שוקלים הפסקת תרופה מסוימת אחרי הערכה האם תופעות אלה קשורות לתרופה המדוברת. ממליץ להתיעץ עם רופא המשפחה (או רופא ריאות ) לגבי קשר בין תופעות (לוואי) לבין תרופות (סינגולייר ופליקסוטייד). בקרים בהם לא ניתן להגיע לרופא בזמן הקרוב, ניתן להפסיק סינגולייר למספר ימים ולעקוב אחרי התופעות (בדרך כלל תופעות לוואי נעלמות תוך שעות-ימים אחרי הפסקת תרופה, במקרה של סינגולייר בין 24 ל72 שעות בדרך כלל). אחרי זה בכל מקרה יש להגיע לרופא ולדווח על הממצאים ותוצאות של הפסקת התרופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו