מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסטמה/אלרגיהמור01/04/2010
ערב טוב,
הנני חיילת ואני סובלת כבר מחודש אוגוסט/ספטמבר על שיעול כבד וליחות שלא פוסקות, בעיקר בבקרים ובערבים. הרופא ביחידה שלי שלח אותי אלינספור רופאי א.א.ג והם לא הבינו מה אני רוצה, כי לא ראו כלום ושלחו אותי לבדיקת אולטראסונד בצוואר (גם שם לא ראו כלום) ושלחו אותי מרופא לרופא.
בחודש אוקטובר מצב השיעול החריף ונתנו לי אנטיביטיקה (רופא היחידה טען שמתחילה לי דלקת ריאות). האנטיביוטיקה לא עזרה, והמשכתי לסבול.
לפני 3 שבועות לערך (במצה ממש הדרדר), אמא שלי שמע איך אני משתעלת ואת כמות הליחות שאני מוציאה מהגוף שלי, ומתוך בהלה לקחה אותי לרופא א.א.ג פרטי.לאחר בדיקה, אמר שאין לי דבר בגרון, אבל חייבים לבדוק את הריאות!!.
חזרתי עם הצעתו לרופא היחידה, הוא הפנה אותי לרופא ריאות. הרופא ריאות שלח אותי למטכולין,רופא אלרגיה, צילום חזה וספירת דם. הצילום חזה יצא תקין, עשו לי בדיקת אלרגיה "טסטים" לאירואלרגים - אין לי אלרגיה לשום דבר ממה שנבדק. (למרות שכמעט היו בטוחים שזו אלרגיה - תמיד הייה לי קשיי נשימה ונזלת בחילופי עונות, דלקות עיניים בחילופי עונות,קושי בנשימה בסביבת אבק. אף פעם לא יחסתי לזה חשיבות - עכשיו אני לפני קצונה והתחלתי להתאמן בתדירות גבוהה מפעם, ופתאום התחילו לי קשיים בנשימה לאחר מאמץ. יש לציין שתמיד עסקתי בספורט-צלילה,שחייה).
היום עשיתי את בדיקת המטכולין. אני לא כ"כ מבינה את הגרפים, אבל מי שעשתה לי את הבדיקה אמרה לי שיש לי ירידה של 20% ככל שריכוז החומר עולה ועליי ללכת שוב לרופא ריאות. מה זה אומר? אילו מסקנות אפשר להסיק? בגלל שאני בצבא, סביר להניח שעד שאראה רופא מומחה לריאות ייקח קצת זמן. אני לפני קצונה וכל התהליך מעכב אותי מאוד.
[עליי לציין שגם אבי חולה באסטמה, אבל אם זו אסטמה איך ייתכן שאני מגלה זאת רק עכשיו?.]
אני אשמח אם תעזור לי לצאת מהבלבול ולהבין קצת יותר מה קורה איתי. איבדתי אמונה ברופאים הצבאיים ואני נוטת לסמוך עליהם קצת פחות.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין02/04/2010תסמינים האלה יכולים להתאים לאסתמה, במידה ומבחן תגר מטאכולין חיובי (ירידה ב20% של FEV1 ) זה עושה אבחנה סבירה מאוד. אסתמה יכולה להתחיל בכל גיל- גם אחרי גיל 80 . חשיפה לטריגרים שונים יכולה "לעזור" למחלה לתת ביטוי הראשון שלה.
יש לחזור לביקורת אצל רופא ריאות שהפנה לבירור זה והלמשיך לפי המלצותיו (גם מבחינת טיפול וגם לגבי מגבלות בשירות - אם יהיו). בצבא ישנם קצינים רבים עם אסתמה, זאת אומרת אסתמה כאבחנה אינו דבר פוסל מקצונה באופן אוטומטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)