סקוידוזיס

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סקוידוזיס
    יהודית
    05/04/2010

אובחנתי כחולת סקוידוזיס, יש לי שלושה נגעים בזרוע אחת ,נגע נוסף קטן בזרוע השניה ונגע בגב
    מזה שלושה שבועות מטופלת במשחה דרמובט ויש שנוי גדול בגודל הנגעים ובציבעם.
    בצילום חזה שני מבטים נמצא שיש הצללות מפוזרות באונות העליונות, שערים בולטים, ללא עדות לתפליט, צל הלב אינו מוגדל.
    אין תסמינים של קוצר נשימה ,שיעולים וכו..
    כיצד מטפלים הלאה?
    האם אפשר לקחת ויטמין D וסידן? בצילום צפיפות העצם ניראה שיש ירידה בצפיפות העצם בירך והומלץ לתת כדורים אלה.
    בדיקות דם כלליות הרוב תקין ,בבדיקה אחת של תפקודי הכבד יש סטייה קלה . הומלץ לעשות אולטראסאונד .כרגע אין תשובה.
    אני לוקחת כדור אחד של 20 מ"ג נגד כולסטרול.
    תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקוידוזיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרקוידוזיס

ד''ר שבתאי ורסנו
    06/04/2010

שלום,
    אני מניח שהכוונה היא לסרקואידוזיס. מדובר במחלה שעלולה לערב אברים שונים רבים. יש צורך להיות במעקב של רופא ריאות ולהתייחס לא רק לממצאים ריאתיים אלא לכל יתר המערכות (כליות, לב, הפרשת סידן בשתן, עיניים, תפקודי ריאה ועוד). הטיפול בסרקואידוזיס הינו נגזרת של מידת מעורבות האבר במחלה וסכנה לפגיעה בתיפקודו והוא עשוי לכלול סטרואידים בטבליות. לעיתים אין אנדקציה לטיפול אלא למעקב בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו