קושי נשימתי

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קושי נשימתי
    ריקי
    09/04/2010

שלום לדר ' סטרובין .
    אני עובדת כבר 33 שנים כמורב אשר מתוכן השתמשתי בכתיבה על הלוח בגיר שהכיל סיליקה . רק לפני עשר שנים עברנו לכתוב במרקר.
    במשך שנים רבות יש לי תופעה של קושי נשימתי אשר גורם לי לתחושת מחנק והקול נעלם למספר דקות בעת הדיבור . נבדקתי בבית חולים על תיפקודי ריאה ונמצא שיש לי " הפרעה חסימתית עם מרכיב הפיך קלה " מה פירוש הדבר ? האם זאת יכולה להיות כתוצאה משמוש של 20 שנים בגיר ? האם עניין העלמות הקול יכול להחמיר עם הזמן ? האם ניתן לפנות לביטוח הלאומי ולדרוש הכרה כמחלת מקצוע ? אשמח לתשובותיך . ריקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי נשימתי

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/04/2010

שלום,
    שאיפת חלקיקי סיליקה לאורך זמן עלולה לגרום למחלת הסיליקוזיס שפוגעת ברקמת הריאה ולעיתים גם בסימפונות עם הפרעה חסימתית. לגבי המקרה הספציפי שלך צריך לבצע תפקוד ריאה מלא כולל כושר הדיפוזיה ולשקול גם CT חזה בחתכים דקים בכדי לנסות ולאבחן האם קיימות ראיות למחלת הסיליקוזיס. אין להקיש ישירות מהעובדה שהיית חשופה לבין אפשרות של מחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו