בדיקות מעקב

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• בדיקות מעקב
    יהודית
    01/05/2010

שלום רב
    הנני בסוף שנות הששים שלי , נוטלת תרופות ללחץ דם, טפול מונע לכולסטרול, תת=פעילות בלוטת התריס והשאר הכל תקין. עקב עצב במשפחה לקחתי מאד ללב וזה התבטא בכל מיני מיחושים בגוף. פניתי לרופאת המשפחה והיא המליצה שנעשה את כל הבדיקות הנדרשות ע"מ לשלול משהו יותר רציני. בין יתר הבדיקות שכולן היו תקינות בוצע גם צלום חזה והאבחנה היתה- עיבוי פריברונכיאלי,פריהילארי ובבסיסי הריאות כביטוי למחלה ריאתית כרונית קרוב לודאי. עלי לציין שאינני מרגישה שום הפרעה ריאתית, אבל במשך שנים עישנתי עד ל-7-8 סיגריות ליום. גם לפני כשנה וחצי ברוטינה בוצע צלום ריאות ואז לפי האבחנה הכתובה היתה תקינה. ניגשתי לרופאת המשפחה עם שני הדיסקים ולדעתי שני הדיסקים הן מלפני שנה וחצי והן מעכשיו די זהים. בכל זאת הממצא הכתוב היה שונה לכן הפנתה אותי למומחה ריאתי. הוא בדק ,התרשם ובכל זאת המליץ על c.t.ובדיקת תפקודי ריאות. בבדיקה לפי תאור ההפניה מציין הרופא כדלקמן - פיצפוצים עדינים או PLEURAL FRICTION.RUS. אני מעונינת לקבל חוות דעת מומחי הפורום ובמקביל מובן שאבצע את הבדיקות הנדרשות. על כל פנים לאור הממצאים שתיארתי יש מקום לדאגה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות מעקב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

ממצאים שתוארו בצילום יכולים להיות בשל נזקי עישון או שינוים ריאתיים כרוניים אחרים ויכולים להיות גם ביטוי של מחלה ריאתית כרונית. בגלל העדר תסמינים נשימתיים , סבירות של מחלה ריאתית כרונית נמוכה.
    במידה ויועץ ריאות התרשם מצילומים ובדיקה גופנית, יש להשלים בירור לפי המלצתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו