סיטי ריאות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• סיטי ריאות
    דנה
    01/05/2010

שלום ד"ר

אני בן 65 בד"כ בריא, בחודש האחרון אושפזתי בעקבות דלקת ריאות (פנומוניה) חום 40 מעלות ורמת חמצן נמוכה. שוחחרתי לביתי ואני משתמש בחמצן .

עשיתי בדיקת CT בבית חולים ונרשם קשרית ריאתית חשודה בפסגת הריאה השמאלית, יש לבצע סיטי נוסף בעוד חודשיים. אני עשינתי כ 40 שנה עד לפני 5 שנים.

מה זה אומר ? האם הקשרית נובעת בגלל הדלקת או מסבה אחרת? במידה והיא הייתה קיימת כל השנים האם גדלה בזמן דלקת ריאות? לא עשיתי סיטי בעבר.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיטי ריאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    03/05/2010

קשרית הינו ביטוי רדיולוגי ויכול להיות ממצא מאוד ישן וגם קשור לתהליך דלקתי חדש (בעקבות דלקת ריאות). בדרך כלל קשריות קטנות לא ניתנות לזיהוי ע"י צילום חזה רגיל, רק ע"י CT . מעקב רדיולוגי הינו דבר רוטיני כדי לשלול קשרית כחלק ממחלה פעילה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת

אתי
    04/05/2010

האם גודל של 10 מ"מ זה משמעותי ? כתבו בצורת כוכב מה זה אומר ? יש לי סיטי נוסף בעוד כחודש.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו