קוצר נשימה קבוע

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה קבוע
    יהושע.
    07/05/2010

שלום. אני בן 26 וסובל מגיל 15 בערך מקוצר נשימה קשה וקבוע (בכל נשימה) שהחמיר במשך השנים בהדרגה והגיע למצב שאני לא יכול לעשות פעילות פיזית מינימלית ובקושי מצליח לקום מהמיטה אחרי 10 שעות שינה.. בקיצור סבל תמידי וחוסר תפקוד טוטאלי. הלכתי להיבדק לא מזמן אצל רופא מומחה הוא בדק אותי בדיקה חיצונית +בדיקת נשיפה לתוך צינור מסוים ואמר שהוא לא רואה צורך לשלוח לעוד בדיקות כי הכל נראה תקין וטען שזה פסיכוסומתי בעקבות לחץ נפשי ועם הזמן אני ארגע וזה יחלוף. השאלה שלי מה אני עושה היות ואני סובל נורא ולא חי חיים נורמליים ובנוסף שלא נשמע לי הגיוני שאני ככה נושם וזה לא משהו פיזי..אגב שכחתי לציין שזה מלווה גם בהמון ליחה שיש לי באופן קבוע. אני די חסר אונים .תודה מראש .יהושע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר נשימה קבוע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

במקרים בהם קיימות תלונות בולטות ובירור ראשוני (כולל תפקודי ריאות) אינו מראה כל פטולוגיה, הגיוני לחשוש על פטולוגיה לא ריאתית או בעיה פסיכוסומטית אך מומלץ בירור רלוונטי למקרה כדי לשלול פטולוגיות שיכולות להיות סמויות (כגון, אסתמה). יתכן ויש מקום לפנות לרופא המטפל כדי לקבל הפנייה למומחים רלוויטיים לתלונות המטופל. במקרים האלה חשובה מאוד התרשמות המלאה (סיפור המפציאנט, בדיקה גופנית וגם בדיקות עזר לפי שיקול דעתו של הרופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עוברת אותו דבר

קארין
    07/08/2010

תקופה ארוכה של כמה שנים אני עוברת אותן דבר ופעם ראשונה ששמעתי שיש עוד כמוני כי כבר חשבתי שאני....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו