טיפולים אלטרנטיבים לאסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• טיפולים אלטרנטיבים לאסטמה
    אורלי ב.
    07/05/2010

אני בת 45 סובלת מאטמה 11 שנה באמצע ההריון. אמרו לי שזה על רקע אלרגי נזלת אלרגית מגיל צעיר. ניסיתי כל הטיפולים ויש לי משאפים סרטייד וסימבי קורט.
    שאלתי: שמעתי על עמותת לנשום שמציעה סדרה של תרגילי נשימה להפסקת האסטמה כמעט לאפס כך הם מצהירים. האם זה באמת יעזור באופן משמעותי?
    ובשנה הארוחנה אני עושה דיקור סיני חודשי נאמר לי אם אתמיד האסטמה תוכל לחלוף האם כדאי להמשיך לאורך זמן או לא?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טפולים אלטרנטיבים

אורלי ב.
    07/05/2010

בהמשך לשאלתי קודם נזכרתי גם בטיפול בחדר מלח ושאלתי האם זה אפקטיבי להפחתת האסטמה או רק תרגיל שיווקי?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/05/2010

אסתמה אינה מחלה בעלת אפשרות של ריפוי אך קיים מגוון גדול של דרכי הטיפול, עד כדי העלמות מלאה של תסמיני המחלה (תרופות - בדרך כלל משאפים, שיטות נשימה שונות - לדוגמה, שיטת ע"ש בוטאיקו, שיטות נוספות - כגון, ניקור סיני, שיאצו וכו"). מבחינה מדעית תועלת טיפול תרופתיים הינה הגבוהה ביותר אך במקרה ספציפי רק נסיון יכול לומר מה הטיפול היעיל ביותר.
    בגלל קשר הדוק בין מניעים אלרגיים לבין החמרות של אסתמה, מניעה החשיפה לאלרגנים ידועים או הפחתת רגישות לדברים ספציפיים ע"י טיפול אלרגולוגי יכולים גם כן להועיל לחולה אסתמה ספציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו