הפסקתי את השימוש בסימבורטק

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הפסקתי את השימוש בסימבורטק
    אסמתי
    23/05/2010

לאחר שנה וחצי של שימוש רציף בסימבורטק 160 פעמים ביום שאיפה. עקב תפקודי ראות שהיו 52% (לפני שנה וחצי) ובמשך השנה עם השימוש בסימבורטק , היו הבדיקות כ-80 82%
    לפני כחודש וחצי לאחר פגישה עם רופאה/תזונאית - אשר רקחה לי סוג של תרופה מצמחי מרפא/פורמולה + 3 סוגי תה (טליה,ועוד משהו) לשתיה 5 פעמים ביום+ ודיאטה אשר מנקה את הגוף, ללא סוכרים ללא קפה ,רק מים , מיצי גזר ותזונה קלה של אורז. כמו כן טיפות של איגנאציה הומקרד (טיפות הרגעה) . ובאמת לאחר כחודש הרגשתי נפשית ופיזית יותר טוב (וגם הקושי לקחת אויר לראות הוקל מאוד). הפסקתי את השימוש בסימבורט (כבר שבוע ויומים רצוף) .ואפילו כאבי החזה ירדו אגב יש לי אלרגיה לקרדית בן 43
    השאלות שלי הן:

1.האם האסתמה יכולה להיות רק מחרדות או רק נפשי (שכן התוצאות לפני כשנה הן אוביקטיביות 53%)
    2 לאחר הפסקת הסימבורקט כאבי החזה ירדו - האם הכאבים יכלו להיות משימוש בסימבורטק (מכיון שהם היו כרוניים ממש מס' חודשים רצוף) , או מהחרדות , או אולי מהדיאטה שמרגיעה- למה אני שואל, כי רופא הראות אמר לי שסימבורטק לא מפסיקים סתם ככה - ואני לא שלם עם עצמי לגבי ההפסקה ככה סתם לבדי (תור אצל הרופא לפחות ל3 שבעות מראש) , יש לציין שבגלל כאבי החזה עשיתי מיפוי לב שיצא בסדר.
    3.לאן אני צריך ללכת מכאן ? לחזור לסימבורטק כמניעה, להמשיך למשוך ללא משאף, ורק שאני מרגיש התחלה של מצוקה נשימתית לחזור ולקחת?

תודה וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    24/05/2010

אסתמה אינה נגרמת בשל לחץ נפשי אך לפעמים תסמינים של חרדה יכולים להזכיר תסמינים של אסתמה .
    כאב חזה אינו תסמין ספציפי ואינו דבר קשור באופן חד משמעי לסימביקורט (בתור תופעת לוואי). באופן עיקרוני אין בעיה להפסיק משאף (כולל סימביקורט) באופן חד. בכל מקרה רצוי להתיעץ עם רופא ריאות האם יש צורך להמשיך טיפול קבוע לאסתמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו