שאלות לגבי אסטמה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי אסטמה
    מור
    31/10/2007

שלום ד"ר ורסנו
    אני בת 40, חולת אסטמה ומטופלת בסרוטייד. מידי פעם בכדורי פרטנזון.
    מבקשת לשאול שתי שאלות:

1. עד לפני כ- 4 חודשים הייתי הולכת כל יומיים על הליכון כ- 40 דקות במהירות בינונית. מידי פעם נזקקתי לונטולין לפני התחלת ההליכה. בחודשים האחרונים אני לא מצליחה ללכת (בכלל - בלי קשר להליכון!) יותר מ- 10 מטרים בלי להתנשף. על עליית מדרגות אין בכלל מה לדבר.. כמו כן יש לי קושי רב לדבר מספר משפטים ברצף. אני מתנשמת בכבדות ולעתים נחנקת משיעול. אני מקבלת את כל הטיפול ואף לאחרונה המינון של הסרוטייד עלה ל- 1000 מ"ג ביום. האם יש סיכוי שיתקיים אי פעם מצב הפיך ואצליח לחזור ללכת ולעלות מדרגות כרגיל? (אף פעם לא הייתי ספורטאית מצטיינת אבל אני מדברת על המינימום ההכרחי לתפקוד יומיומי). יש סיכוי שאי פעם אחזור לדבר "באופן שוטף"?

2. לפני ימים אחדים ראיתי בטלויזיה מישהי שסיפרה על מחלת לב ממנה היא סובלת כשהסימפטומים למחלה היו זהים או כמעט זהים לאלו שלי. האם ייתכן שאני צריכה לעבור איזו בדיקת לב כדי לשלול בעיה בלב? אני אמנם סובלת בוודאות מאסטמה (ציפצופים, חירחורים, ליחה, שיעול) אבל ייתכן שיש קשר גם ללב?

3. שימוש בצמחי מרפא (של חתם סופר - אנטיאסמטי וברונכיטבע) מקל עלי בעיקר לגבי ליחה ושיעול. מדובר בחומרים טבעיים לחלוטין. האם יכולים להזיק בשימוש לטווח ארוך?

סליחה שיצא ארוך ותודה רבה
    מור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי אסטמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי אסטמה

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2007

שלום,
    יתכן ואמנם האסתמה שלך קשה לאיזון. אני מקווה שאת נמצאת בטיפולו של מומחה. יש להוציא מחשבון טריגרים ומצבים מלווים העלולים להחמיר את האסתמה שלך. אחת האופציות הטיפוליות הנוספות היא זריקות XOLAIR במידה ואת עונה לקריטריונים. היועצי ברופא הריאות/אלרגיה שלך. לגבי תרופות "טבעיות" איני יכול להמליץ מכוון שאין לי ניסיון איתן.

בברכה,

ד"ר ש. ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו