שלום דוקטור , שאלה.

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שלום דוקטור , שאלה.
    בר
    09/06/2010

אני חייל בן 18 וחצי החולה אסטמה מגיל צעיר אושפזתי כמה פעמים בעברי עקב התלקחויות של אסטמה אני משתמש כיום בסרטייד דיסקוס 3 פעמיים ביום 500 מ"ג במשאף וונטולין בזמן התקף וכודר סינגולר פעם ביום הייתי אצל מומחה ריאות הייתי במעקב ואין לאף אחד מושג ממה נובעים לי ההתקפים אני נמצא כל לילה במצב שאני משתמש בוונטולין משאף + אנהלציות וכל פעם שאני בהתקף ובודקים לי את הריאות הם נקיות משום מה שזה מוזר ואני סובל מקוצר נשימה צפצופים שיעול כבד וארוך רציתי לדעת איך אני יכול לגלות ממה אני חשוף כל כך שאני מקבל את ההתקפים בתדירות גבוהה ובכללי איך אני יכול לקבל התקף אסטמה כמו לעשן וכאלה מה יכול לגרום לי לקבל התקף תוך כמה דקות בטוח ... תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום דוקטור , שאלה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    14/06/2010

אסתמה הינה מחלה התקפית, לכן בין התקפי אסתמה מצבו של הפציאנט יכול להיות תקין . קיימות סיבות רבוצת שיכולות לגרות להתקף אסתמה: בין אם דברים ספציפיים לחולה אסתמה מסוים (אלרגיה לדברים מסוימים) , בין אם מדובר בגירוים לא ספציפיים (כגון, זיהום בדרכי אויר , חשיפה לאויר קר, עשן או מאמץ גופני ניכר). בכל מקרה בירור של סיבות ספציפיות ובלתי ספציפיות שגרמו להתקף אסתמה הוא ע"י יעוץ רופא ריאות עם התיעצות עם אלרגולוג (במידת הצורך)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו