שיעול ממושך וקושי בשאיפת אויר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• שיעול ממושך וקושי בשאיפת אויר
    שירי
    15/06/2010

שלום רב, אני בת 49 בריאה בד"כ. לפני 3 חודשים הצטננתי ומאז יש לי שיעול נוראי המשנה את אופיו מדי מס ימים, פעם נבחני ופעם יבש ומטריד. אני מותשת מזה. בנוסף יש מס פעמים ביום שאני מתאמצת להחדיר אויר פנימה. קבלתי כבר 3 מחזורי אנטיביוטיקה (פעמיים זינט -גם כרגע, ופעם אזניל) ללא שינוי אך עם שיפור בתדירות. צילום ראות תקין, סינוסים לא תקינים. מומחה אלרגיה, א.א.ג לא מצאו משהו מיוחד. מומחה ראות חשב שזו אסטמה בהפוגה...קבלתי משאפים (הפסקתי לקחת). האם יש רעיון נוסף להקל עלי? אדגיש שאני ישנה מצוין בלילות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול ממושך וקושי בשאיפת אויר

ד''ר שבתאי ורסנו
    15/06/2010

שלום,
    מדובר בשיעול כרוני בהגדרה. הסיבות השכיחות עם צילום חזה תקין הן אסתמה, נזלת/סינוסיטיס ועליית חומצת קיבה מהקיבה. לא ברור לי האם ביצעת בדיקת ספירומטריה (תפקוד ריאה)/תגר מטאכולין. אם הפסקת את הטיפול במשאף סטרואידי כעבור מספר ימים הרי שזו הפסקה מוקדמת מדי. אני ממליץ שתחזרי לרופא הריאות לשם עידכון ויעוץ כיצד להמשיך בברור ובטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו