תופעות לוואי של בדיקת תגר מטכולין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של בדיקת תגר מטכולין
    ד``ר שבתאי ורסנו
    03/11/2007

הייתי רוצה לקבל יותר פרטים על בדיקת תגר מטכולין שאני אמורה לעבור בקרוב?
    איך היא נערכת? האם יש לה תופעות לוואי?
    האם היא יכולה לאתר במדיוק את הגורמים שגורמים לי להתקף של קוצר נשימה? כמו אבק, עשן סיגריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת תגר מטכולין

ד''ר שבתאי ורסנו
    04/11/2007

טל שלום,
    בדיקת תגר מטאכולין היא בדיקה לא ספציפית האמורה לגלות תגובת יתר של הסימפונות כמו שמוצאים באסתמה. היא לא בודקת רגישות לחומרים ספציפיים אחרים. בעת הבדיקה נושמים ריכוזים הולכים וגדלים של החומר מטאכולין ובודקים את תפקוד הריאה בתגובה.
    תופעות לואי הן בעקר קושי בנשימה וציפצופים במידה והחומר מגרה מאד את דרכי הנשימה. חולי לב, בלוטת מגן ומשתמשים בתרופות מסויימות צריכים לברר עם המכון את כשירותם לביצוע הבדיקה.

בברכה,
    ד"ר ש. ורסנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת תגר מטכולין

טל
    04/11/2007

בבדיקת תגר מטכולין שעברתי עלה כי בריכוז החמישי היתה לי חסימה של 50%, בשיחה עם הרופא הוא אמר שהתוצאות גבוליות והוא אינו יכול לקבוע האם מדובר חד משמעית באסטמה.
    ואמר לי להתחיל בטיפול קבוע של בודיקרוט פעמיים ביום, למשך שלושה חודשיים ולחזור עוד 3 חודשיים לביקורת. האם אתה חושב שזה הטיפול הנכון? ומדוע התוצאות יצאו גבוליות? ומה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו