כאבי חזה כרונים עם/בלי סימבורטק

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כאבי חזה כרונים עם/בלי סימבורטק
    אסמתי
    23/06/2010

בן 43 משתמש ברצף 1.5 שנה בסימבורטק פעמים ביום 160 . ב-6-8 חודשים האחרונים כל הזמן כואב לי החזה (במיוחד בנשימה עמוקה). חשבתי שזה בגלל הסימבורטק ובחג שבועות האחרון עקב טיול לא לקחתי איתי את הסימבורטק וכך יצא 3 ימים ללא סימבורטק -המשכתי את ה"גל" ללא סימבורטק - וזה אומר שכבר חודש לא השתמשתי - אבל לצערי עדין יש את כאבי החזה (כבר עשיתי בדיקת מיפוי ללב שיצא תקין) התור הבא לרופא ראות רק עוד שבועיים (כולל בדיקת תפקודי ראות).
    יש לציין שאני מרגיש קושי בלקיחת אויר באופן קבוע אבל אני מושך יום ביומו (ובשעה 2000 כבר נרדם) .ממוצע תפקודי הראות שלי בשנה האחרונה עמד על 82% כמובן עם הסימבורט. מלבד הפעם הראשונה לפני שנה וחצי שהיתה 53% . שאלתי העיקרית האם מסוכן למשוך עוד שבועיים עד לבדיקה ללא השימוש בסימבורטק (כך שאני אבדק ללא סימבוקטק במשך חודש וחצי) הרופא אומר לי שיש מרכיב חרדתי . לכן אני רוצה להיבדק ללא סימבורטק ובמידה והתוצאה תיהיה 80% פלוס מינוס אזי הכאבים הם באמת משהו חרדתי . או שמא עלי לחזור ולקחת מידית את הסימבורטק (מאוד מאוד בא לי לקחת שאיפה אבל אני מנסה להפסיק את השימוש במרחיבים)
    דרך אגב ניתן להשתמש בסימבורטק רק שיש מצוקה נשימתית כלומר יום כן יום לא יום למה לא
    או שזה נועד כטיפול מונע ארוך טווח
    מקוה שהיתי ברור
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    23/06/2010

כאבי חזה אינו חלק מסממנים של אסתמה ולא של טיפול בה. לכן אין לקשור כאבי חזה לעניין של אסתמה באופן כללי. לגבי טיפול קבוע לאסתמה, יש להתיעץ עם רופא המטפל (רופא ריאות) על טיפול אופטימלי למחלה בשלב הנוכחי (אסתמה הינה מחלה דינמית, במקרים של מחלה יציבה לתקופה ממושכת, ניתן לפעמים להפחית או אפילו להפסיק טיפול קבוע).
    סימביקורט יכול לעזור גם כטיפול לפי הצורך אצל חולי אסתמה אך לגבי אופציה הזאת במקרה פרטני יש להתיעץ עם רופא ריאות המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו