אסתמה או לא?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה או לא?
    מירית
    02/07/2010

שלום רב
    אני אמא לבן מקסים בן שנתיים ו 9 חודשים
    החל מגיל שנה וחצי בערך כל כמה חודשים היה מצב שבו בני החל להשתעל בלי הפסק ממש בלי רגע אחד של הפסקה באחת הפעמים נאלצו לפנות לבית החולים מכיון שהוא לא הצליח לישון עקב השיעול הטורדני שלא הפסיק באותה פעם הוא טופל במשאפים ונטולין ובודיקורט
    לאחר המקרה הזה היו מקרים נוספים של אותו שיעול טורדני שמלווה לרב גם בצינון ובכל פעם כשזה קרה הרופא שוב המליץ על ונטולין ובודיקורט
    אני רוצה לציין שלרב כשנתנו את המשאף של הונטולין ואחרי בודיקורט השיעול פסק כמעט לחלוטין ממש כמו תרופת פלאים
    אתמול במהלך היום התפתח שוב השיעול הנ"ל ובלילה כשבני לא הצליח לישון נתנו שוב את המשאפים וכרגיל כמו קסם השיעול כמעט ונעלם
    הבנתי שלא ניתן בגיל כזה לאבחן אסתמה האם הדבר נכון?
    אני משתדלת להמנע משימוש בבודיקורט כי שמעתי ששימוש בסטרואידים לא הכי מומלץ אבל זה מגיע למצב שהוא לא מצליח לישון מרב שיעול
    פרט למקרים הללו כל כמה חודשים אין לבני בעיות נשימה גם לא במאמץ לפעמים במרתף הוא מתחיל להשתעל אחרי שהייה ממושכת אבל פרט לזה אין עוד בעיות
    האם יש טעם לבקש מהרופא אבחון לאסתמה האם קיים דבר כזה בגיל של בני?
    אני רוצה לציין שאנחנו גרים בקנדה אבל התופעות היו אותו דבר בדיוק גם בישראל
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה או לא?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    04/07/2010

בילדים קטנים קיים קושי לבצע בדיקת תפקודי ריאות ולכן קשה יותר לאשר אסתמה . אצל הילדים קיימות סיבות רבות לשיעול כרוני, ולא כל שיעול הינו בגלל אסתמה.
    יש משמעות רבה למעקב, כמידה ושיעול חולף בהמשך החיים , סבירות נמוכה לאסתמה. במידה ושיעול ו/או קשיי הנשימה חוזרים בגילאים מבוגרים יותר , יש מקום לבצע איבחון באופן מלא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו