הסיפור שלא ניגמר

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• הסיפור שלא ניגמר
    "בלי שם "
    07/07/2010

אני בת 47 בריאה ומנהלת אורך חיים פעיל ובריא (ולא מעשנת )--לפני כ4 שנים נסעתי לתאילנד באופן פרטי (לא בטיול מאורגן ) ונעקצתי ברגלים בצורה חריגה ביותר (הרגלים שלי ניראו כמו רגלים של חולי סכרת )--בטיול היה לי חום גבוה והתקפי שיעול לא נורמלי עד כדי חנק !!! ואיכשהוא למרות הכל גררתי את עצמי עם רבה אקמול .
    כאשר הגעתי ארצה אושפזתי מספר פעמים בטענה שיש לי "ברונכיט חזקה" וקבלתי אין ספור תרופות ומשאפים שחנקו אותי יותר !!!! ושלא הואילו .עד שהגעתי לפרוספור ידוע ובעל שם באופן פרטי שקבע חד משמעית שיש לי שעלת .
    רופאת המשפחה לא היתה שביעת רצון שהלכתי לרופא אחר ופרטי ולא אישרה לי את בדיקת הדם שהפרופסור נתן לי .ובמקום נתנה לי תרופות לאלרגיה שלא הואילו במאומה !!!
    כך עברה יותר מחצי שנה עם סבל רב מאוד ואישפוזים רבים עד שהגשתי תלונה למשרד הבריאות ואישרו לי בדיקת שעלת --ואכן כן היתה לי שעלת וטופלתי בקארין 500 מאז אומנם השיעול לא באותה עוצמה אבל יש לי התקף ביום .בצדמבר 2009 שוב היו לי התקפים לא נורמלים ולפי בדיקת השעלת החוזרת שעשיתי מצאו שאני במצב גבולי ושוב טופלתי בקארין 500 השיעול ירד בהרבה אבל עדיין יש לי התקף ביום --מאז עשיתי את כל הדיקות האפשריות CT --אלרגיה --צילום ריאות --תיפקודי ריאה הכל תקין אבל השיעול הטורדני ממשיך כל יום התקף בשעה 4 לפנות בוקר כמו שעון מעורר או אחרי הצוהוריים --שבוע שעבר עשיתי בדיקת מטכולין ----כתוב ציטוט " שהנבדקת התקשתה בביצוע ספורומטריה במהלך הבדיקה היתה ירידה של סטורציה 83% אך בספירומטריה לא ראיתי תגובה בגלל ביצוע לא טוב .לאחר בדיקה עם 2 רופאים הוחלט לישמוע קולות נשימה והיו ציפצופים ואקספריום מואורך "
    הבנתי שלא ביצעתי היטב את הבדיקה כי הרגשתי נחנקת ---
    בכל זאת מה יש לי שאף רופא כבר לא יודע ???
    זה לדעתך מהשעלת --?? האם בעיקבות השעלת חלו אצלי שינויים בלתי פתירים ??
    האם חדר מלח עוזר ??--כי היתי פעם אחת בחדר מלח וגם שם היה לי רע ומחניק
    סליחה אם הסיפור ארוך ומיגע
    בברכה
    המשתעלת המיואשתתתתתת !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסיפור שלא ניגמר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    08/07/2010

שעלת הינה מחלה זיהומית ועוברת עם הזמן גם ללא טיפול תרופתי (אנטיביוטי). במידה ומדובר בשיעול ממושך , לא סביר שיש קשר ישיר לשעלת בעבר. מקור לשיעול יכול להיות בדרכי אויר עליונות - כמו רפלוקס של חומצות קיבה או נזלת כרונית או בדרכי אויר תחתונות (כגון אסתמה).
    לגבי אסתמה קשה לקבוע סופית כתגר מטאכולין לא נעשה באופן אופטימלי אך בגלל העדר תגובה לטיפול ע"י משאפים - סבירות לכך אינה גבוהה.
    קיימת אפשרות של קשר בין מחלה זיהומית שהיתה בחו"ל (מחלה פאראזיטארית?) לבין שיעול הממושך . רצוי לרכז כל התוצאות מבירור שנעשה עד עכשיו ולפנות ליעוץ אצל רופא ריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו